eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az előző napon este történt buszbaleset helyszíne az A4-es autópályán az észak-olaszországi Veronánál 2017. január 21-én. A város közelében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait Franciaországból hazaszállító autóbusz balesetet szenvedett, majd kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, huszonhatan megsérültek.
Nyitókép: MTI Fotó: Varga György

Újabb fejlemény a veronai buszbaleset sofőrjének ügyében

A Fővárosi Törvényszék egyúttal megtagadta az európai elfogatóparancs végrehajtását.

A Fővárosi Törvényszék 2022. december 16-ig elrendelte az ideiglenes végrehajtási letartóztatását annak a magyar férfinak, akit a veronai buszbaleset kapcsán kiszabott szabadságvesztés végrehajtása miatt kerestek az olasz hatóságok.

Mivel nem találták a veronai bíróság elfogatóparancsot adott ki a buszbaleset kapcsán közúti emberölés bűncselekmény miatt kiszabott hat év szabadságvesztés büntetés végrehajtása miatt – derül ki a Fővárosi Törvényszék közleményéből.

Az ítélet szerint a férfi 2017. január 20-án vezetés közben elaludt és elvesztette a kontrollt az általa vezetett busz felett. A jármű egy híd lábának ütközött majd kigyulladt, a balesetben 18 ember vesztette életét.

Az ügyészség indítványában azt kérte: a bíróság tagadja meg az európai elfogatóparancs végrehajtását és egyidejűleg rendelje el a férfi ideiglenes végrehajtási letartóztatását. A sofőr ügyvédje ehhez csatlakozva – a férfi személyi és egzisztenciális körülményeire hivatkozva – enyhébb kényszerintézkedés, ideiglenes végrehajtási bűnügyi felügyelet elrendelését indítványozta.

A férfi a tárgyaláson nem egyezett bele az átadásába, és azt mondta, a büntetését Magyarországon szeretné letölteni.

A bíróság az európai elfogatóparancs végrehajtását megtagadta, egyben elrendeltette ideiglenes végrehajtási letartóztatását.

A bíróság az indoklásában kifejtette, bár a férfi körülményei rendezettek, a kiszabott büntetés mértékére és arra figyelemmel, hogy a vezetési képességét befolyásoló betegségét eltitkolta a cselekmény előtt, arra lehetett következtetni, hogy kivonná magát a további eljárás alól. Ezért a bíróság ideiglenes végrehajtási letartóztatását rendelte el, mert álláspontja szerint az enyhébb kényszerintézkedés a fenti veszély kiküszöbölésére nem alkalmas.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×