eur:
393.74
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kilépő autók a letenyei határátkelőhelyen 2013. június 25-én. A horvát EU-csatlakozás miatt július 1-jétől a magyar-horvát határ legtöbb közúti átkelőhelyén bevezetik az úgynevezett egymegállásos határforgalom-ellenőrzést, vagyis az utazóknak elég egyszer megállniuk. Letenyénél, a közúti átkelőn a horvát oldalon ellenőrzik közösen a személyforgalmat, az autópálya-átkelőn pedig magyar oldalon, a teherforgalmat azonban továbbra is külön ellenőrzi a két ország.
Nyitókép: MTI/Varga György

Halálra gázolt egy magyar rendőrt az olasz autós, megtörtént a vádemelés

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat egy 81 éves olasz férfi ellen, aki tavaly májusban autójával halálra gázolt egy rendőrt a magyar-szlovén határon - közölte a Zala Megyei Főügyészség.

Az idős olasz férfi tavaly május 5-én hajnalban az M70-es autópályán Szlovéniából érkezve Letenye felé haladt személyautójával, amelyben a felesége ült mellette.

Az akkor érvényes járványügyi veszélyhelyzet kapcsán elrendelt határellenőrzés miatt a sztrádán haladó valamennyi járművet sebességkorlátozó és terelőtáblákkal a csörnyeföldi pihenőhelyre irányították, legfeljebb 40 kilométeres sebességet engedélyezve. Az addig nagyjából 110 kilométeres tempóval haladó autót a sofőr csak 73-78 kilométeres sebességre lassította le a pihenőhely területén.

A kijelölt útvonalon a rendőrség által kihelyezett konténer zárta le az áthaladó forgalom elől az úttestet, a mellette lévő parkolósávban pedig egy személyszállító kisbuszt ellenőriztek éppen a rendőrök. Amikor az olasz sofőr észlelte, hogy megállás vagy ütközés nélkül nem tud áthaladni a pihenőhelyen, jobbra rántotta a kormányt, amitől felhajtott a 16 centiméter magas szegélyen a járdára.

A személyautó a járdán fékezés nélkül elütötte a kisbuszban utazók ellenőrzését végző rendőr főtörzsőrmestert és a közelében álló albán állampolgárt, majd egy fém lámpaoszlopot és egy padot kidöntve, illetve egy sövényen áthajtva fának ütközött. A kocsi a motorháztetején vitte magával a rendőrt, aki a fának ütközés után egy füves területre zuhant, az albán férfi pedig az álló kisbusz előtt csapódott a térköves parkolósávba.

A baleset következtében

a rendőr a helyszínen meghalt,

az albán állampolgár nyolc napon túl gyógyuló, a vádlott pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×