eur:
392.82
usd:
367.12
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Életfogytiglanra ítélték a társát felgyújtó hajléktalant

A Fővárosi Törvényszék különös visszaesőként életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit, akit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádoltak.

A bíróság megállapítása szerint a hajléktalanként élő férfi 2008. augusztus 10-én az esti órákban szóváltásba keveredett egy szintén hajléktalanként élő ismerősével, annak egy budai erdős területen kialakított hajlékánál. A vita során össze is verekedtek, majd a vádlott éghető folyadékkal öntötte le a sértettet és meggyújtotta őt - olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményében.

A testfelszínének több mint 90%-án súlyos égési sérüléseket szenvedett sértettet később kórházba szállították, azonban – az intenzív orvosi kezelés ellenére – két nappal később életét vesztette.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte kis mértékben az időmúlást, súlyosbító körülményként vette azonban figyelembe a vádlott büntetett előéletét, azt, hogy cselekménye többszörösen minősül és azt feltételes szabadság hatálya alatt követte el.

A bíróság indokolásában megjegyezte, hogy azért nem határozott időtartamú szabadságvesztést szabott ki a terhelttel szemben, mivel

a vádlott az erkölcsileg legjobban elítélendő bűncselekményt nem első alkalommal követte el.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője pedig fellebbezést jelentettek be azzal szemben.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×