eur:
389.15
usd:
361.99
bux:
68479.51
2024. május 8. szerda Mihály

Az Iszlám Állam propagandáját terjesztő férfi ellen emeltek vádat Pest megyében

Háborús uszítás miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki az Iszlám Állam propagandáját terjesztette és magát a terrorszervezet segítőjeként határozta meg - közölte a Pest Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a férfi néhány évvel ezelőtt érdeklődni kezdett terrorista módszereket hirdető szervezetek, így az Iszlám Állam iránt is. Kivégzésekről készült videókat nézett, és olyan kapcsolatokat épített ki, amelyek segítségével nyilvánosan nem hozzáférhető, az ilyen szervezetek tevékenységével foglalkozó internetes oldalakra léphetett - írták.

Hozzátették: a terrorista propagandát jellemzően az interneten terjesztik. A közösségi oldalakra feltöltött tartalmakat a tagok és szimpatizánsok letöltik, és - mivel a nagy tartalomszolgáltatók automatikusan törlik az ilyen jellegű feltöltéseket -, azokat nem nyilvános fórumokon osztják meg. Ilyen tartalom például az úgynevezett nasíd, azaz iszlám vallási ének.

A gyanúsított regisztrált egy németországi zenemegosztó platformra, és arra két felhasználónéven is nasídeket töltött fel, amelyek közül többet az Iszlám Állam sajtóirodái állítottak elő. Ezekben az Iszlám Államot dicsőítették, illetve közvetetten a terrorista módszerek alkalmazására buzdítottak.

A gyanúsított által létrehozott csatornának 41 követője volt, a feltöltött tartalmakat bárki megtekinthette. Volt olyan ének, amely 733 like-ot kapott.

A férfi úgy határozta meg magát internetes beszélgetésekben, mint aki ugyan nincs közvetlen összeköttetésben az Iszlám Állammal, de annak segítője.

A Pest Megyei Főügyészség háborús uszítás bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön
Kis-Benedek József az Arénában

"A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön"

Az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár arról is beszélt, hogy meglátása szerint a közel-keleti konfliktus esetében nagyobb az eszkaláció veszélye, mint Ukrajnából. Szerinte szinte lehetetlen kiszűrni azt, hogy Rafah városában ki a Hamász harcosa és ki nem az, emiatt is lassú az ottani helyzet megoldása és rosszat sejtet az izraeli sietség.

Érkezik a kínai elnök, óriási lezárások jönnek – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Furcsán viselkedik a forint

Furcsán viselkedik a forint

A tegnap délutáni dollárerősödés ellenére továbbra sem beszélhetünk fordulatról a forint piacán, a dollárral szemben ugyan távolodik a jegyzés a kulcsfontosságú 360-as szinttől, az euróval szemben azonban továbbra is több mint kéthavi csúcsának közelében mozog a magyar deviza szerdán is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×