eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: police.hu

Tizenhárom év után a testvér talált a csontokra, a nevelőapa végezhetett a lányokkal

Két lánytestvér eltűnési ügye oldódhat meg, miután a Nógrád megyei Diósjenőn egy holttestre bukkantak.

Az előkerült maradványokat annak a háznak az udvarán ásták ki a nyomozók, ahonnan 2009-ben nyomtalanul eltűnt egy fiatal testvérpár. Az akkor 14 éves Krisztinát és 19 esztendős nővérét, Alexandrát a nevelőapjuk gyilkolhatta meg, aki akkoriban velük lakott – írja a Blikk hozzátéve: a ma már az egyik közeli utcában, a fivérénél élő H. Józsefet pénteken tartóztatták le.

A történtekről a település alpolgármestere számolt be elsőként a közösségi oldalán. „Információim szerint az egyik lány holttestét megtalálták. Ez egészen döbbenetes és lehangoló, azóta is a hír hatása alatt vagyok” – fogalmazott Glöckl Ferenc.

„Egyik napról a másikra, minden előjel nélkül tűntek el a nővéreim. A nevelőapánkkal sok konfliktusunk volt, gyakran veszekedtünk vele. 12 éves voltam, de pontosan emlékszem, ahogy ez a férfi szexuálisan zaklatta a lányokat – fogalmazott a bulvárlapnak az eltűnt lányok testvére. – Azért gyilkolhatott, mert magának akarta őket, és nem bírta elviselni, hogy más is közeledik feléjük.” A Blikk megjegyzi, tudomásuk szerint a házkutatás során lefoglaltak olyan adathordozókat is, amelyeken a gyerekek szerepeltek félreérthetetlen helyzetben.

A lányok testvére kerti munkák során bukkant egy csontra néhány hónapja – nyilatkozta az RTL Híradónak az egyik szomszéd. Ezután értesítették a rendőrséget, az ügyeletes orvos pedig megállapította, hogy az emberi eredetű. A DNS-teszt pedig mostanra igazolhatta, hogy az egyik eltűnt lány lehet az áldozat. A Blikk szintén arról ír, hogy a kihantolt maradványok – amik között egy törött lábszárcsont is volt – csak az egyik lányhoz tartoznak, ezért hétfőn a helyszínelők az udvarban tovább folytatják a kutatást.

A gyanúsított egyik rokona az RTL-nek azt mondta, nem hiszi, hogy bántotta volna a lányokat, mert sosem volt agresszív. A csatorna kereste a lányok édesanyját is, aki nem akart nyilatkozni. A család már nem hisz abban, hogy élve megtalálhatják a másik eltűnt fiatalt – hangzik el a tudósításban.

Egy hónapos letartóztatásban

Hétfőn a Nógrád Megyei Főügyészség közleményben tudatta, hogy a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói egy évtizeddel korábban történt eltűnés kapcsán indult ügyben 2022. július 1-jén Diósjenő településen nyomozási cselekményeket hajtottak végre, mivel az elkövető kilétére utaló újabb adatok merültek fel. A hatóság tagjai a rendelkezésre álló adatok alapján egy személyt őrizetbe vettek, akinek letartóztatása indítványozására tettek előterjesztést az ügyészségen.

Az ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, mivel fennáll annak a veszélye, hogy a kiemelt tárgyi súlyú bűncselekményt elkövető terhelt szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárás alól kivonná magát, valamint a bizonyítás lefolytatását megnehezítené.

A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészséggel egyetértve egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntést a terhelt és az ügyészség is tudomásul vette, a védő azonban az ülésen nem volt jelen, így a döntés még nem végleges.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×