eur:
394.06
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Újabb trükkös módszerrel loptak az M1-es parkolójában

Utólag rossz ötletnek bizonyult hiszékeny autósok pénzét elvenni.

Az M1-es autópálya parkolójában megpihenő utasokra csaptak le az elkövetők Mosonmagyaróvár térségében. Trükkös módszerrel vették el a hiszékeny átutazók pénzét.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság 2021 novemberének elején indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen, akik az M1-es autópálya 162. kilométerszelvényében lévő pihenőhelyen egy éjszaka alatt, több román átutazó sofőr pénzét vették el. Mindegyik eset ugyanúgy zajlott: a szintén románul beszélő külföldi elkövetők odamentek a sértettekhez, beszélgetést kezdeményeztek a gyanútlan áldozatokkal. A csevegés a munkahelyválasztásról, a kereseti lehetőségekről szólt, majd a látszólag barátságos férfiak a beszélgetés egy pontján megemlítettek egy nagyon kedvező, és hihetetlen nyereménnyel kecsegtető játékot. A megszólítottak érdeklődve hallgatták a részleteket, majd úgy döntöttek, hogy beszállnak a játékba. Amikor előkerült a tárcából a befektetni kívánt pénzösszeg, a feltételezett elkövetők átvették a pénzt, majd futva elmenekültek.

A rendőrök a néhány hónapig tartó nyomozás alatt számos adatot gyűjtöttek be és elemeztek ki, ennek eredményeként több elkövető személyazonosságára derült fény. Az autópálya környezetében lévő helyek visszatérő ellenőrzésekor figyeltek fel a nyomozók 2022. április 5-én egy gyanús gépjárműre, majd annak ellenőrzését követően négy – egy 50, egy 47, egy 39 és egy 41 éves – román állampolgárságú férfit fogtak el. A rendőrkapitányságon mindannyiukat lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsítottak elismerték a bűncselekmények elkövetését - olvasható a Police.hu portálon.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×