eur:
394.56
usd:
370.4
bux:
65493.21
2024. április 19. péntek Emma
Close up on an adult black males hand holding a knife
Nyitókép: Martin Chavez/Getty Images

Maszkot viselő, késsel fenyegetőző rabló ébresztett az idős hölgyet

12 ezer forinttal távozott.

A vádirat szerint a vádlott 2021. április 19-én hajnalban fekete maszkot viselve és egy késsel felfegyverkezve elment egy izsáki házhoz. A bejárati ajtó üvegét betörte és a nyíláson át benyúlva a kulccsal kinyitotta az ajtót, majd bement a házba.

A vádlott felkapcsolta a villanyt és a szekrények ajtajait és fiókjait kihúzva pénz után kutatott, de nem talált. A házban egy 78 éves asszony élt egyedül, aki a szobájában aludt.

A maszkot viselő férfi a kést a sértett felé tartva felébresztette az idős asszonyt és a pénztárcáját követelte tőle.

A sértett megijedt, ezért közölte a vádlottal, hogy a tárcája az összes pénzével a konyhában van. Felkelt az ágyból, majd a konyhában a táskájából elővette a pénztárcáját, kivett egy tízezrest, amit a vádlott – a kést a sértett felé tartva – elvett tőle. A rabló azonban kevesellte a zsákmányt és több pénzt követelt. Erre a sértett közölte, hogy ha megöli, akkor sem tud több pénzt adni, mert ez az összes pénze.

A vádlott ekkor a kést továbbra is a sértettre szegezve a másik kezével kikapta az asszony kezéből a tárcát és az abban lévő 2000 forint összegű aprópénzt az egyik székre öntötte és eltette. A vádlott ezután tovább fenyegetőzött a késsel, de a sértett nem tudott több pénzt adni, ezért a rabló elhagyta a helyszínt. A kiskőrösi rendőrök a vádlottat még aznap elfogták – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A letartóztatásban lévő, büntetett vádlottat a járási ügyészség felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettén kívül magánlaksértés bűntettével is vádolja. Az ügyész

végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta

a vádlottal szemben azzal, hogy 12 ezer forint erejéig vagyonelkobzást is el kell rendelni vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×