eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

Élettársa kezébe nyomta a fegyvert és rápancsolt: húzza meg a ravaszt

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra, szeptember 16-ig elrendelte egy férfinak a letartóztatását, akit emberölés kísérletével gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a terhelt 2021. augusztus 14-én szóváltásba keveredett a mozgásában korlátozott, kerekesszékben élő élettársával egy budapesti erdős területen, ahol egy sátorban laktak együtt életvitelszerűen.

A vita során a férfi elővette az átalakított gázriasztó fegyverét, a sértett kezébe nyomta, majd arra a saját kezével rászorítva a nő fejéhez tartotta azt. A gyanúsított felszólította a sértettet, hogy

húzza meg a ravaszt, mert ha nem, akkor ő teszi meg, de „abba belehal”.

Ezt követően a fegyver a sértett kezében elsült. A sérülés következtében a nő életveszélyes állapotba került, a mentőket a gyanúsított értesítette.

A terhelt cselekménye emberölés bűntett kísérletének megállapítására lehet alkalmas, amely bizonyítottság esetén öttől tizenöt évig tartó szabadságvesztéssel büntethető. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését – olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményében.

A terhelt jövedelemmel nem rendelkezik, hajléktalan életmódot folytat, megélhetését a sértett jövedelméből biztosítja. Bizonytalan egzisztenciális és lakhatási körülményei miatt a bíróság szerint alappal lehet tartani attól, hogy kényszerintézkedés hiányában a hatóságok számára az eljárás során elérhetetlenné válna.

A nyomozás folyamatban van, a tényállás teljes körű felderítéséhez további nyomozati cselekmények elvégzése szükséges. A sértett a terhelt élettársa, így megalapozottan feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást a sértett megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetné, meghiúsítaná.

A gyanúsított büntetett előéletű, garázdaság miatt jelenleg is büntetőeljárás van folyamatban vele szemben, továbbá a tanúvallomások alapján arra is lehet következtetni, hogy

élettársát már korábban is bántalmazta,

így kényszerintézkedés nélkül okkal lehet tartani attól, hogy hasonló jellegű cselekményt követne el a sértettel szemben.

A bűncselekmény jellegére, a nyomozás állására és érdekeire, a terhelt személyi körülményeire, valamint a sértettel való viszonyára figyelemmel a bíróság úgy határozott, hogy a gyanúsított esetében a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok kizárólag letartóztatással biztosíthatók – sorolta közleményében a törvényszék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×