eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Fürdőzők a kánikulában a balatonfenyvesi szabadstrandon 2021. június 22-én. Az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriadót rendelt el a kánikula miatt.
Nyitókép: MTI/Varga György

A balatoni strandok rémét őrizetbe vette a rendőrség

29 rendbeli lopással gyanúsítják azt a férfit, akinek letartóztatását az ügyészség indítványára elrendelte a Veszprémi Járásbíróság.

A megalapozott gyanú szerint a 40 éves Komárom-Esztergom megyei férfi 2021. június közepétől rendszeresen járt a Balatonhoz, kifejezetten azért, hogy a strandokon őrizetlenül hagyott tárgyak közül főleg készpénzt és mobiltelefonokat lopjon, de volt, akinek az óráját vagy a ruháját is elvitte.

Több strandon is járt, a sértetteknek jellemzően 35-150 ezer, egy esetben pedig 353 ezer forint kárt okozott.

A férfit július 13-án vette őrizetbe a Balatonfüredi Rendőrkapitányság, csomagjának átvizsgálása során a legutolsó lopásokból származó mobiltelefonok, iratok kerültek elő - írja a VEOL.

A gyanúsított megtalálását segítette, hogy az egyik sértett hamar észlelte az őt ért lopást és a rendőrséghez fordult, az elvitt mobiltelefonjának helyzetjelzője pedig megmutatta, hogy az elkövető éppen hol tartózkodik.

A Veszprémi Járási Ügyészség indítványára a bíróság a férfi letartóztatását a szökés, elrejtőzés illetve a bűnismétlés veszélyére figyelemmel egy hónap időtartamra elrendelte. A végzés végleges.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×