INFORÁDIÓ
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina

kalapács

gyilkosság

kút

vádemelés

Évekig egy betemetett kút mélyén hevert a meggyilkolt szervátültetett férfi holtteste

Évekig egy betemetett kút mélyén hevert a meggyilkolt szervátültetett férfi holtteste

Infostart

A Heves Megyei Főügyészség az általa irányított sikeres és alapos rendőrségi nyomozást követően vádat emelt a hosszú időn át bujkáló elkövetőkkel szemben.

A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint 2020. április 7-én kúttisztítási munkálatok során egy holttest került elő egy egri ingatlan udvaráról. A szakértők megállapították, hogy az idősödő, korábban szervátültetésen átesett férfi halálát idegenkezűség okozta, ezért ismeretlen tettesek ellen nyomozás indult, ami nemrégiben befejeződött.

A napokban benyújtott vádirat szerint a három elkövető rövidebb–hosszabb ideje kapcsolatban állt a sértettel, aki 2015 őszétől gyakran megfordult abban az egri lakóházban, melyet a vádlottak közül ketten közösen béreltek. Az ismerősök viszonya idővel megromlott, a vádlottak nem szívelték a sértettet, de ő ennek ellenére 2015 karácsonyán látogatást tett náluk. Amikor az elsőrendű vádlott éjjel kettesben maradt a vendéggel, ismeretlen okból

egy kőműveskalapáccsal leütötte a férfit, aminek következtében a sértett koponyája darabosan betört, koponyaűri vérzés alakult ki, ami rövid időn belül a halálához vezetett.

A holttestet a három vádlott röviddel később egy plédbe csavarta és bedobta az udvaron ásott kútba, amit néhány nap múlva egyikük építési törmelékkel töltött fel, majd lebetonozott. A vádlottak megbeszélték, hogy ha valaki az eltűnt után érdeklődne, azt válaszolják, hogy ismerősük börtönbe került. Az ünnepek után a három terhelt elment a sértett hajdúsági tanyájára, ahol kirámolták az immár lakatlan házát, valamint eltulajdonítottak több haszonállatot.

A bűncselekmények elkövetése után a vádlottak megszakították egymással a szorosabb kapcsolatot, volt aki álnevek alatt bujkált az országban és volt aki külföldre távozott, ahol embercsempészés miatt felfüggesztett börtönre ítélték.

Végül a rendőrség kézre kerítette valamennyiüket, közülük ketten a nyomozás során beismerő vallomást tettek. A főügyészség a kalapáccsal gyilkoló, letartóztatásban lévő elkövetőt emberölés bűntettével, segítőit bűnpártolás bűntettével, emellett mindhármukat lopás vétségével vádolja. A másodrendű vádlottal szemben a vádhatóság közokirat-hamisítás bűntette miatt is vádat emelt. Az ügyészség két terhelttel szemben több éves végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018