eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ötös karambolt és maradandó fogyatékosságot okozó ütközés – fotók

A maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a fiatal nővel szemben, aki a vészfékezés ellenére hátulról neki ütközött egy motorkerékpárnak.

A vádirat lényege szerint a fiatal nő 2019. október 27. napján a délutáni órákban derült időben, jó látási és erős forgalmi viszonyok mellett vezette az autóját Tát lakott területén kívül, a 1119-es számú úton Bajna felől Esztergom irányába. Amikor egy útkereszteződéshez ért, későn vette észre, hogy egy motorkerékpár az úttesten áll és a vészfékezés ellenére nekiütközött a motorkerékpár hátuljának. Emiatt a motorkerékpár nekiütközött az előtte várakozó gépjárműnek, majd az árokba csapódott, két utasa pedig az úttestre zuhant. A motorkerékpár előtt lévő gépjármű is nekiment az előtte állónak. Az ütközéseket követően érkezett a baleset helyszínéhez egy másik személygépkocsi, melynek vezetője későn észlelte a balesetet, ezért a vészfékezés ellenére belement a vádlott által vezetett személygépkocsiba – derül ki a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleményéből.

A motorkerékpár vezetőjének és utasának a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékosságot eredményező sérülése keletkezett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben és határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×