eur:
394.54
usd:
371.94
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pixabay

Döntöttek a várpalotai kettős gyilkosság ügyében

Elsőfokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték az elkövetőt.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, és tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától első fokú ítéletében a Veszprémi Törvényszék a várpalotai kettős gyilkosság elkövetőjét - közölték a törvényszék honlapján.

Azt írták: a 42 éves férfinél a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét kizárta, továbbá több mint hárommillió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a vádlottat.

A férfi 2018 szeptemberében a Várpalota melletti Baglyas-szőlőhegyen előbb megfojtotta korábbi élettársát, majd késsel megölte annak gyermekét is. Ezután tettét megpróbálta rablógyilkosságnak beállítani, de a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint a rendőrök a férfit a bejelentést követő négy órán belül elfogták, őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte letartóztatását.

A Veszprémi Törvényszék elsőfokú ítéletét az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezést jelentett be, így az ügy másodfokon a Győri Ítélőtáblán folytatódik. A bíróság a másodfokú eljárás befejezéséig - vádlotti és védői fellebbezés mellett - fenntartotta a vádlott letartóztatását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×