eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Megmozdíthatatlan mennyiségű kokainba botlottak Horvátországban

A horvát rendőrség által lefoglalt tömeg éppen 575 kiló volt.

A horvát rendőrség 575 kiló kokaint foglalt le a Neretva torkolata előtt fekvő plocei kikötőben, egy Dél-Amerikából érkezett banánszállítmányt tartalmazó konténerben - közölte szerdán a Dubrovnik-Neretva megyei rendőrség.

Ivan Pavlicevic rendőrfőkapitány elmondta: a nagy mennyiségű kábítószerre, amely Horvátország történetétnek eddigi legnagyobb fogása volt, egy rutinellenőrzés során még március 30-án bukkantak. Az ügyben senkit nem tartóztattak le, mert senki nem jött el az áruért - tette hozzá.

Zoran Tikvica, a bűnügyi rendőrség vezetője kiemelte: a kokaint nem a horvát piacra szánták, hanem a szomszédos országok illegális piacain történő terjesztésre.

A kokainhoz hasonló kemény kábítószereket nagy kikötőkön keresztül, konténerek használatával lehet a legkönnyebben terjeszteni. Európában és a világon sok ilyen kikötő van, ahol a ploceinél jóval nagyobb mennyiségű drogot is lefoglaltak - mondta Tikvica.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×