eur:
393.76
usd:
368.33
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: police.hu

Darknetes kábítószerkereskedőt kaptak el a Balaton partján

Összesen 2,1 kilogramm amfetamint foglaltak le a rendőrök.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály 2021 januárja óta szoros együttműködésben dolgozik külföldi partnerszervekkel az online térben történő illegális kábítószerkereskedelem visszaszorítása érdekében. A megyei és országos felderítőegységek sikerrel léptek fel több, a darknetes anonimitásba burkolózó kereskedővel szemben.

A műveletsorozat részeként a KR NNI NBEF győri osztálya március 5-én nyomozást rendelt el kábítószer-kereskedelem elkövetése miatt a 28 éves balatonfüredi B. Balázs ellen. A férfi 2020 novembere óta három alkalommal rendelt Németországból vélhetően jelentős mennyiségű kábítószert, amiért bitcoin kriptovalutával fizetett.

Hazai és külföldi postai szolgálatókkal kooperálva a nyomozóknak sikerült beazonosítania az utolsó szállítmányt, majd szervezett akció keretében március 16-án délután Balatonfüreden rajtaütöttek a férfin. Összesen 2,1 kilogramm amfetamint foglaltak le tőle, melynek feketepiaci értéke meghaladja a 6 millió forintot.

A férfit gyanúsított kihallgatását követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×