INFORÁDIÓ
2023. március 29. szerda
Auguszta

bántalmazás

vádemelés

rablás

fegyház

ittas

Ütött, mert zavarta tévézés közben a beszéd

Ütött, mert zavarta tévézés közben a beszéd

Infostart

5 év fegyházzal nézhet szembe a nő.

Az erősen ittas állapotban lévő nő 2019. január 17-én 16 óra 20 perc körüli időben a tatabányai lakásban tévénézés közben beszélni kezdett a sértetthez, aki rászólt, hogy hagyja abba. Ekkor a vádlott a szobában lévő ágyon ülő, bal kezének, illetve bal bokájának bénulása miatt tolókocsival, illetve háromlábú bottal közlekedő sértetthez ment, hanyatt lökte az ágyon, haját megragadta és folyamatos szidalmazása közben legalább két alkalommal, közepes erővel ököllel bal arcfelén megütötte, illetve megkarmolta.

A sértettnek a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló bal halántéktáji, bal első szemzug és homloktáji zúzódásai, valamint bal arcfeli hámfosztása keletkezett, a bántalmazás alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására – olvasható az Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A nő erőszakos, többszörös visszaesőnek minősül, őt a bíróság 2013-ban rablás bűntette és más bűncselekmények miatt, mint erőszakos többszörös visszaesőt 6 év fegyházbüntetésre ítélte, amelyből 2018-ban szabadult.

Az ügyészségnek a tárgyaláson tett indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság a nőt 5 év fegyházbüntetésre, és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyidejűleg megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője a jogorvoslati nyilatkozat megtételére 3 napot tartott fenn. Az ítélet kihirdetését követően a bíróság az ügyész indítványára az elkövető letartóztatását fenntartotta.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018