eur:
392.84
usd:
367.95
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Kaszával ment a rendőröknek az agresszív férfi

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt folytatott nyomozást a büntetett előéletű, szabolcsi férfi ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint 2020 novemberében egy agresszív, öngyilkossággal fenyegetőző férfi miatt hozzátartozója tett bejelentést a rendőrségen.

A vádirat szerint a 27 éves ittas férfi kiabálva, több alkalommal megöléssel fenyegette a megjelent rendőröket, miközben különböző tárgyakat vett magához a ház udvarán. A rendőrök többször felszólították a vádlottat, hogy fejezze be az agresszív magatartást, ő azonban ennek nem tett eleget, és

egy 1,5 méter hosszúságú fahusánggal, később pedig egy kaszával indult a rendőrök irányába,

miközben tovább fenyegette őket.

A rendőrök ekkor elővették szolgálati maroklőfegyverüket, de a férfi a fegyverhasználatra vonatkozó ismételt figyelmeztetést követően dobta csak el a kaszát.

A rendőrök ezután testi kényszer alkalmazásával megbilincselték a férfit, aki továbbra is ellenállt, miközben az egyik rendőrt lábon rúgta.

Az elkövetés óta letartóztatásban lévő vádlott ellen a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Nyíregyházi Járásbíróságon.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy amennyiben az előkészítő ülésen a vádlott a bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy a bíróság ítélje 6 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra. Mivel a vádlott a bűncselekményt próbaidő hatálya alatt követte el, az ügyészség a vádiratban arra is indítványt tett, hogy a bíróság a korábban kiszabott 8 hónap börtön fokozatú szabadságvesztés végrehajtását is rendelje el.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×