INFORÁDIÓ
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló

büntetett előélet

kasza

támadás

rendőrség

vádemelés

öngyilkosság

fenyegetőzés

Kaszával ment a rendőröknek az agresszív férfi

Kaszával ment a rendőröknek az agresszív férfi

Infostart

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt folytatott nyomozást a büntetett előéletű, szabolcsi férfi ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint 2020 novemberében egy agresszív, öngyilkossággal fenyegetőző férfi miatt hozzátartozója tett bejelentést a rendőrségen.

A vádirat szerint a 27 éves ittas férfi kiabálva, több alkalommal megöléssel fenyegette a megjelent rendőröket, miközben különböző tárgyakat vett magához a ház udvarán. A rendőrök többször felszólították a vádlottat, hogy fejezze be az agresszív magatartást, ő azonban ennek nem tett eleget, és

egy 1,5 méter hosszúságú fahusánggal, később pedig egy kaszával indult a rendőrök irányába,

miközben tovább fenyegette őket.

A rendőrök ekkor elővették szolgálati maroklőfegyverüket, de a férfi a fegyverhasználatra vonatkozó ismételt figyelmeztetést követően dobta csak el a kaszát.

A rendőrök ezután testi kényszer alkalmazásával megbilincselték a férfit, aki továbbra is ellenállt, miközben az egyik rendőrt lábon rúgta.

Az elkövetés óta letartóztatásban lévő vádlott ellen a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Nyíregyházi Járásbíróságon.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy amennyiben az előkészítő ülésen a vádlott a bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy a bíróság ítélje 6 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra. Mivel a vádlott a bűncselekményt próbaidő hatálya alatt követte el, az ügyészség a vádiratban arra is indítványt tett, hogy a bíróság a korábban kiszabott 8 hónap börtön fokozatú szabadságvesztés végrehajtását is rendelje el.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018