eur:
394.92
usd:
364.17
bux:
65483.72
2024. március 19. kedd Bánk, József
börtön

Kamu volt a korrupciós ajánlatuk, de bedőlt neki az ügyfél

Az ígérték, elintézik, hogy a NAV megszüntesse az eljárást. Tízmilliót kaptak rá, de lefülelték őket.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Az ügyben két férfit hallgattak ki, akik a gyanú szerint adóhatósági és bankfelügyeleti "segítség" ígéretével akarták becsapni egy gazdasági társaság képviselőit.

A Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy egy 2008 óta engedélyhez kötött pénzügyi tevékenységet végző gazdasági társaság működési engedélyét a Magyar Nemzeti Bank 2020 márciusában visszavonta.

A megalapozott gyanú szerint a társaság székhelyét biztosító ingatlan tulajdonosa és ismerőse 2020 végén befolyásos kapcsolattal rendelkező személyekre hivatkozással segítséget ajánlott a cég végelszámolásának "rendezésében".

A két férfi azt állította a gazdasági társaság képviselőinek, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál szolgálatot teljesítő, főtiszti rendfokozatú kapcsolatuk 36 millió forintért a Magyar Nemzeti Bank alkalmazásában álló hivatalos személy jogellenes befolyásolásával el tudja érni, hogy a megindult eljárást megszüntessék, és a cég visszakapja működési engedélyét.

A rendelkezésre álló adatok szerint a két elkövető a hivatkozott kapcsolatokkal nem rendelkezett, és a "közreműködés előlegeként" a cég képviselőitől átvett korrupciós pénzt saját céljaira kívánta fordítani.

A nyomozó ügyészség a rendőrséggel közösen további bizonyítékok beszerzése és az elkövetők elfogása érdekében csütörtökön motozást és házkutatást tartott, majd kihallgatták a gyanúsítottakat. A jogtalan előnyként átvett 10 millió forint a tettenéréskor előkerült – tették hozzá.

A két férfi őrizetben van, az ügyészség pénteken dönt a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés indítványozásáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Nagy esésben a bitcoin, bizonytalanság a tőzsdéken

Nagy esésben a bitcoin, bizonytalanság a tőzsdéken

Oldalazást láthatunk egyelőre az európai piacokon, a nemzetközi befektetők az amerikai jegybank kétnapos kamatdöntő ülésének kezdetére várnak. A legutóbbi inflációs számok arra késztethetik a központi bankot, hogy jelezzék: a kamatlábak a vártnál hosszabb ideig maradnak magasabbak. A piaci szereplők jelenleg 99%-os valószínűséget jósolnak arra, hogy a Fed ezen a héten változatlanul hagyja az irányadó kamatlábakat. Eközben jelentős lefordulást láthatunk a kriptodevizák piacán, nagy esésben van a bitcoin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 09:04
×
×
×
×