eur:
395.72
usd:
371.94
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: kína

Nagy kísértés a tempomat - halált okozott vele a figyelmetlen férfi, mehet a börtönbe

Elkalandozott a műszerfalon, miközben utolért egy sokkal lassabb autót.

Letöltendő fogház vár arra a román férfira, akinek figyelmetlensége miatt ketten meghaltak az M3-as autópályán - olvasható a Debreceni Törvényszék hírei között.

Még az elsőfokú bíróság szeptember 14-ei előkészítő ülésén mondta ki bűnösnek a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt, ezért őt 1 év 10 hónap végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte és 3 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A vádlott beismerő nyilatkozatot tett, tárgyaláshoz való jogáról lemondott, azonban az ítélet akkor nem emelkedett még jogerőre, mert az ügyészség súlyosítás miatt, a román férfi és védője pedig enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A bíróság által jogerősen megállapított tényállás szerint a 33 éves férfi 2018. május 25-én 20 óra körül az M3-as autópályán Budapest felől Nyíregyháza irányába közlekedett személygépkocsival. A vádlott az autópályán bekapcsolta a sebességtartó automata rendszert, így folyamatosan 136 km/h sebességgel haladt a külső forgalmi sávban. A férfi 20 óra 20 perc körül a gépkocsi fedélzeti rendszerében

a rádióadások között keresgélt,

ezért a figyelme teljes mértékben elterelődött a körülötte, valamint az előtte lévő forgalomról. A haladása során – az autópálya hajdú-bihari szakaszán – a vádlott figyelmetlenségéből adódóan utolérte az előtte csak 90-95 km/h sebességgel haladó autót, amelynek gépjárművével nekiütközött. A baleset következtében a vétlen gépjármű hátsó ülésén utazó két sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életüket vesztették.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×