INFORÁDIÓ
2023. március 31. péntek
Árpád

bántalmazás

lelki sérülés

terror

fenyegetés

kés

gyógykezelés

ittas

Terrorban tartotta a családját a Balaton partján

Terrorban tartotta a családját a Balaton partján

Infostart

A Siófoki Járási Ügyészség két rendbeli kapcsolati erőszak vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki fizikailag és lelkileg is bántalmazta volt feleségét és közös fiúkat.

Az 52 éves vádlott és felesége 2015-ben elváltak, ekkor a nő és közös nagykorú gyermekük elköltözött a férfi balatonszemesi házából. Miután a sértettek 2017 júniusában anyagi okokból kénytelenek voltak visszaköltözni a vádlott ingatlanába, a férfi napi szinten megkeserítette az életüket, így rendszeresen szidalmazta, becsmérelte és különböző sértő jelzőkkel illette őket – derül ki a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleményéből.

A verbális bántalmazáson túlmenően azonban előfordult az is, hogy

a férfi a volt feleségére támadt, amelyet 24 éves fiuk akadályozott meg, akit ezért a vádlott később több alkalommal késsel életveszélyesen megfenyegetett.

A vádlott ezen kívül rendszeresen, a békés együttéléssel összeegyeztethetetlen magatartást tanúsított, így ittas állapotban kiabált velük, felborította a bútorokat, a lakást összepiszkította.

A vádlott az elkövetési időszak alatt többször állt gyógykezelés alatt, ami eredményre nem vezetett, magatartása miatt a család bejelentésére többször is rendőri intézkedésre került sor.

Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy annak tartamára a bíróság rendelje el a férfi pártfogó felügyeletét.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018