eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Terrorban tartotta a családját a Balaton partján

A Siófoki Járási Ügyészség két rendbeli kapcsolati erőszak vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki fizikailag és lelkileg is bántalmazta volt feleségét és közös fiúkat.

Az 52 éves vádlott és felesége 2015-ben elváltak, ekkor a nő és közös nagykorú gyermekük elköltözött a férfi balatonszemesi házából. Miután a sértettek 2017 júniusában anyagi okokból kénytelenek voltak visszaköltözni a vádlott ingatlanába, a férfi napi szinten megkeserítette az életüket, így rendszeresen szidalmazta, becsmérelte és különböző sértő jelzőkkel illette őket – derül ki a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleményéből.

A verbális bántalmazáson túlmenően azonban előfordult az is, hogy

a férfi a volt feleségére támadt, amelyet 24 éves fiuk akadályozott meg, akit ezért a vádlott később több alkalommal késsel életveszélyesen megfenyegetett.

A vádlott ezen kívül rendszeresen, a békés együttéléssel összeegyeztethetetlen magatartást tanúsított, így ittas állapotban kiabált velük, felborította a bútorokat, a lakást összepiszkította.

A vádlott az elkövetési időszak alatt többször állt gyógykezelés alatt, ami eredményre nem vezetett, magatartása miatt a család bejelentésére többször is rendőri intézkedésre került sor.

Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy annak tartamára a bíróság rendelje el a férfi pártfogó felügyeletét.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×