eur:
378.25
usd:
345.08
bux:
0
2023. november 30. csütörtök Andor, András
Nyitókép: Police.hu/YouTube

Felkavaró kisfilmmel int óvatosságra a rendőrség – videó

Az időseket érintő ingatlancsalások visszaszorítása érdekében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei kisfilmmel kampányolnak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei „Megcsalt lelkek” című kisfilmükkel kívánják ráirányítani a figyelmet az idősek sérelmére elkövetett ingatlancsalások megelőzésének fontosságára.

A sértettek sokszor egyedül élő idős emberek, akiknek nincs, vagy tőlük távol él a hozzátartozójuk, akivel csak telefonon, esetleg egyáltalán nem tartják a kapcsolatot, de az is lehet, hogy

érzelmi vagy épp egészségügyi állapotukból adódóan kiszolgáltatott helyzetben vannak.

A potenciális áldozatok jóhiszeműségét, elesettségét, magányosságát használják ki az elkövetők, akik előbb segítőkészek, előzékenyek, majd

miután csellel megszerezték, amit akartak, megmutatják valódi arcukat.

A videóban említett történeteket az élet ihlette. A készítők igyekeztek bemutatni, hogy az elkövetők hogyan férkőznek a sértettek bizalmába, milyen módszereket és eszközöket használnak fel, hogy megszerezzék a kiszemelt áldozatuk vagyonát, ingatlanját.

A rendőrség kéri, hogy figyeljünk egymásra, idős szomszédjaikra, ismerőseikre, rokonaikra! Hívjuk fel a figyelmüket az elkövetői módszerekre, hogy ne mutassanak feltétlen bizalmat, ne írjanak alá olvasatlanul hivatalos papírokat!

Amennyiben valaki mégis jogsértés áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó telefonszámon – teszik hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.11.30. csütörtök, 18:00
Wéber Gábor
Forma–1-es kommentátor
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×