eur:
393.86
usd:
368.52
bux:
66297.36
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: ugyeszseg.hu

Borulás lett a büntetőfékezés vége, most a börtön jöhet

Háromszor leckéztette meg autóstársát egy nő, majd a baleset után segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat egy 42 éves nővel szemben, aki Kaposvár közelében háromszor is indokolatlanul fékezett egy másik autó előtt, amelynek sofőrje az utolsó alkalommal az összeütközés elkerülése miatt, fékezett, de kocsijával kisodródott azt úttestről és tetejére borulva állt meg.

A vádirat szerint a nő 2020 januárjában a délutáni órákban Kaposvárról vezetett hazafelé, amikor még a lakott terület végét jelző tábla előtt beérte a másik autóst, aki betartotta az útszakaszon érvényben lévő 30 km/óra sebességkorlátozást. Kaposvárt elhagyva a nő megelőzte a már gyorsuló és továbbra is szabályosan közlekedő járművet, de

azért, hogy korábbi lassú közlekedése miatt a sofőrt megleckéztesse, hirtelen gépkocsiját lefékezte.

A „büntetőfékezést” kis ráhagyásokkal még kétszer megismételte. A sértett a harmadik alkalommal nem tudta az intenzíven fékezett járművét az úttesten tartani, lesodródott, és az út melletti füves területen eredeti haladási irányával ellentétesen borult a tetejére.

A balesetről egy épp arra közlekedő autós tett bejelentést, a nő a helyszínen nem állt meg, a 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett sértettnek segítséget nem nyújtott, ezért az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést és járművezetéstől eltiltást indítványozott vele szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
A tűzzel játszik Kína Amerika hátsó kertjében, de egyelőre nem égették meg magukat

A tűzzel játszik Kína Amerika hátsó kertjében, de egyelőre nem égették meg magukat

Antigua és Barbuda, egy a világ jelentős részén alig ismert karibi turistaparadicsom, amely most mégis a globális geopolitikai vetélkedés egyik középpontjába kerülhet. A régió évszázadokon át megkérdőjelezhetetlenül az Egyesült Államok befolyási övezetébe tartozott, ám Kína megjelenése megváltoztatta az erőviszonyokat. Peking tevékenysége még nem lépte át a vörös vonalat Washingtonnál, de egyre többen gyanakodnak arra, hogy a keleti nagyhatalom egyáltalán nem csak a gazdasági súlyát akarja növelni Amerika közvetlen szomszédságában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×