INFORÁDIÓ
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla

büntetőfékezés

kaposvár

ügyészség

Borulás lett a büntetőfékezés vége, most a börtön jöhet

Borulás lett a büntetőfékezés vége, most a börtön jöhet

Infostart

Háromszor leckéztette meg autóstársát egy nő, majd a baleset után segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat egy 42 éves nővel szemben, aki Kaposvár közelében háromszor is indokolatlanul fékezett egy másik autó előtt, amelynek sofőrje az utolsó alkalommal az összeütközés elkerülése miatt, fékezett, de kocsijával kisodródott azt úttestről és tetejére borulva állt meg.

A vádirat szerint a nő 2020 januárjában a délutáni órákban Kaposvárról vezetett hazafelé, amikor még a lakott terület végét jelző tábla előtt beérte a másik autóst, aki betartotta az útszakaszon érvényben lévő 30 km/óra sebességkorlátozást. Kaposvárt elhagyva a nő megelőzte a már gyorsuló és továbbra is szabályosan közlekedő járművet, de

azért, hogy korábbi lassú közlekedése miatt a sofőrt megleckéztesse, hirtelen gépkocsiját lefékezte.

A „büntetőfékezést” kis ráhagyásokkal még kétszer megismételte. A sértett a harmadik alkalommal nem tudta az intenzíven fékezett járművét az úttesten tartani, lesodródott, és az út melletti füves területen eredeti haladási irányával ellentétesen borult a tetejére.

A balesetről egy épp arra közlekedő autós tett bejelentést, a nő a helyszínen nem állt meg, a 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett sértettnek segítséget nem nyújtott, ezért az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést és járművezetéstől eltiltást indítványozott vele szemben.

Nyitókép: ugyeszseg.hu
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018