eur:
394.24
usd:
370.19
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: ugyeszseg.hu

Büntetőfékezés után vertek össze egy biciklist

Nem teszett egy autósnak, hogy a kerékpáros nem a bicikliutat használja.

A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat azzal a 40 éves kaposvári férfival szemben, aki egy közlekedési konfliktus során előbb a közlekedési szabályokat megszegve veszélyeztetett, majd bántalmazott egy kerékpárost.

A férfi júniusban a Deseda felé autózott, amikor felfigyelt a kiépített kerékpárút ellenére az autóúton előtte tekerő sértettre, akire rádudált, majd gépkocsiját a sértett elé kormányozta, és testi épségét közvetlenül veszélyeztetve „büntetőfékezéssel” megállásra kényszerítette.

Ezután kiszállt a gépkocsijából, majd szitkozódva felelősségre vonta a sértettet, hogy miért nem a kerékpárúton halad. A felek között indulatos szóváltás alakult ki, melynek során a sértett tartva a férfitől, a kerékpárját maga elé tolta, amit az autós kirántott a kezéből, és az árokba dobott. A vádlott ezután folyamatos ökölütésekkel támadta a sértettet, aki egy ideig ki tudott térni előle, a dulakodás során azonban a földre került, és két ütés is eltalálta az arcát.

A bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos, többek között az arccsont törésével járó sérülése keletkezett, ezért az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×