INFORÁDIÓ 
2020. október 27. kedd
Szabina

deseda

büntetőfékezés

kerékpáros

súlyos testi sértés

Büntetőfékezés után vertek össze egy biciklist

Büntetőfékezés után vertek össze egy biciklist

Infostart

Nem teszett egy autósnak, hogy a kerékpáros nem a bicikliutat használja.

A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat azzal a 40 éves kaposvári férfival szemben, aki egy közlekedési konfliktus során előbb a közlekedési szabályokat megszegve veszélyeztetett, majd bántalmazott egy kerékpárost.

A férfi júniusban a Deseda felé autózott, amikor felfigyelt a kiépített kerékpárút ellenére az autóúton előtte tekerő sértettre, akire rádudált, majd gépkocsiját a sértett elé kormányozta, és testi épségét közvetlenül veszélyeztetve „büntetőfékezéssel” megállásra kényszerítette.

Ezután kiszállt a gépkocsijából, majd szitkozódva felelősségre vonta a sértettet, hogy miért nem a kerékpárúton halad. A felek között indulatos szóváltás alakult ki, melynek során a sértett tartva a férfitől, a kerékpárját maga elé tolta, amit az autós kirántott a kezéből, és az árokba dobott. A vádlott ezután folyamatos ökölütésekkel támadta a sértettet, aki egy ideig ki tudott térni előle, a dulakodás során azonban a földre került, és két ütés is eltalálta az arcát.

A bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos, többek között az arccsont törésével járó sérülése keletkezett, ezért az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Nyitókép: ugyeszseg.hu
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018