eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Nyitókép: Pixabay.com

Kiraboltak egy átmulatott éjszaka után alvó férfit

Gyorsított eljárásban, az elfogásától számított két napon belül bíróság elé állították azt a többszörösen büntetett előéletű 35 éves férfit, aki egy padon alvó ember értékeit vette el Siófokon.

A vádlott 2020 júniusában szabadult korábbi, szintén kifosztás miatt kiszabott börtönbüntetéséből. A 35 éves férfi augusztus utolsó hét végéjén figyelt fel Siófokon az utcán a sértettre, aki egy átmulatott éjszaka után, ittasan elaludt egy padon. Odalépett hozzá, majd egy lámpával az arcába világítva meggyőződött arról, hogy valóban alszik-e. Ezután az áldozat védekezésre képtelen állapotát kihasználva átkutatta a ruházatát, és pénztárcát, készpénzt, mobiltelefont és személyes okiratokat vett magához.

A siófoki rendőrök azonban néhány órán belül elfogták és őrizetbe vették az elkövetőt, aki ellen a Siófoki Járási Ügyészség még az őrizetbe vétel 72 órás időtartama alatt vádat emelt. A Siófoki Járásbíróság a napokban megtartott tárgyaláson a férfit a váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és 5 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint 6 évre eltiltotta a közügyektől. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, míg a védelem enyhítésért fellebbezett, és mivel az ítélet nem emelkedett jogerőre, ezért az ügyészség indítványára a bíróság a vádlott letartóztatását is elrendelte – írja a Sonline.hu.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×