eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársa szondáztat egy sofőrt 2013. március 29-én a szegedi Huszár Mátyás rakparton. A balesetek megelőzése, az ittas és az agresszív vezetők kiszűrése érdekében fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség húsvétkor és az azt megelőző napokban.
Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Rengeteg ittas sofőrt fogtak egy hét alatt

Egy hét alatt nyolc közúti közlekedési balesetben is ittas volt a sofőr Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, vagy bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain július 6. és 12. között 104 közúti közlekedési baleset történt, ebből nyolc balesetben az ittas sofőr volt az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor negyvenkilenc ittasan volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak.

A forgalomból kiállított sofőrök közül 33 esetben az alkoholteszter bűncselekményi kategóriába tartozó értéket mutatott.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×