INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 7. péntek
Ibolya

vezetés

jogosítvány

kiskorú veszélyeztetése

Volán mögé engedte a hatéves gyermeket, bíróság elé kerül - videó

Volán mögé engedte a hatéves gyermeket, bíróság elé kerül - videó

Infostart

Vádat emelt a Kiskőrösi Járási Ügyészség az ellen a Bács-Kiskun megyei férfi ellen, aki tavasszal kétszer is engedte külterületen vezetni a hatéves gyermekét, ráadásul mindezt élőben közvetítette a közösségi médiában.

A Kiskőrösi Járási Ügyészség járművezetés tiltott átengedésének vétsége, és kiskorú veszélyeztetése miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020. márciusában és áprilisában egy Bács-Kiskun megyei község külterületén kétszer is engedte a 6 éves fiának, hogy egy automata váltós autót vezessen, amit élőben közvetített egy internetes közösségi oldalon - tette közzé az ugyeszseg.hu. A vádirat szerint a férfi ezzel nevelési kötelességét súlyosan megszegve veszélyeztette a gyermek testi és erkölcsi fejlődését, mivel az kora miatt alkalmatlan a járművezetésre.

A férfi március 26-án délután, illetve április 2-án délután is engedte, hogy a fia vezesse az automata váltós autót mintegy 1,8 kilométeren, miközben a vádlott mellette ült az anyósülésen, és közben élőben közvetítette az eseményeket az egyik internetes közösségi portálon.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség folytatólagosan elkövetett járművezetés tiltott átengedésének vétségén kívül kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is vádolja.

Az ügyész felfüggesztett börtön és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben,

akinek a bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018