eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Egy pulóver miatt robbant ki a vita, gyilkosság lett a vége

A Tatabányai Törvényszék első fokon tíz és fél év börtönbüntetésre ítélt egy férfit, aki leszúrta a munkatársát Csolnokon.

A törvényszék tájékoztatása szerint 2018 szeptemberében egy régészeti feltáráson a későbbi áldozat felvette ismerőse pulóverét, aki emiatt azt követelte tőle, hogy vegyen neki egy ugyanilyen ruhadarabot, vagy fizessen 26 ezer forintot.

Mivel a sértett néhány napig nem ment dolgozni, munkatársa úgy vélte, hogy nem kívánja rendezni a köztük lévő vitát.

Később Csolnokon egy kocsma előtt találkoztak és az elkövető ököllel arcon ütötte a sértettet, aki a földre esett. Miközben a jelenlévők sikertelenül próbálták szétválasztani a két embert,

a támadó egy késsel nagy erővel mellkason szúrta a sértettet, aki azonnal életét vesztette.

Az elkövető a helyszínről a rendőrök kiérkezését megelőzően annak ellenére távozott, hogy többen megpróbálták visszatartani. A vizsgálat során kiderült, a konfliktust megelőzően kábítószert fogyasztott.

Az emberölés bűntette és a fogyasztással elkövetett kábítószer birtoklás vétsége miatt kiszabott ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×