eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Vádemelés egy 2004-es durva támadás ügyében

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy román férfi ellen, aki 2004-ben mellkason szúrt egy másik férfit, aki egy nő védelmére kelt.

A vádirat szerint a vádlott, egy negyvenkét éves román állampolgár 2004. április 15-én az esti órákban egy másik férfit keresve bement a X. kerületi Gyalog utca egyik lakásába. A lakásban tartózkodók azt mondták, hogy a keresett férfi nincs ott, azonban a vádlott elkezdte átkutatni a lakást. E közben rányitotta az ajtót egy átöltöző nőre, aki kiküldte a szobából, a vádlott azonban erre reagálva megrúgta. A nő védelmére kelt egy másik férfi, akit azonban a vádlott előrántva egy kést megvágott és szívtájékon szúrt.

A férfi további támadását végül ismerőse akadályozta meg, aki nyugtatta és a helyszínről elhívta a késelőt.

Az életveszélyes sérülést szenvedett férfi életét a szakszerű mentős és orvosi ellátás mentette meg.

A terhelt külföldre távozott, azonban büntethetősége nem évült el, mert a körözés, valamint a nemzetközi és európai elfogatóparancsok kibocsátása és egyéb nyomozási cselekmények megszakították az elévülést. A férfit 2019 augusztusában, Németországban fogták el.

A Fővárosi Főügyészség a többszörös visszaeső férfival szemben emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottat letöltendő fegyházbüntetésre és végleges hatállyal utasítsa ki az országból.

A vádlott letartóztatásban van - közölték.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×