eur:
393.85
usd:
367.89
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

A pofátlanságnak nincs határa - letartóztatásban egy újabb csaló

A Budai Központi Kerületi Bíróság a vasárnap megtartott ülésén egy hónapra – 2020. május 5-ig – elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit többek között több rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás vétségével gyanúsítanak.

A Fővárosi Törvényszék közleményében az olvasható, hogy a megalapozott gyanú szerint a terhelt egy weboldalon hirdetéseket adott fel: koncertjegyeket, később szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt árult, egy alkalommal pedig elvállalta egy gépjármű Magyarországra szállítását is. A hirdetések teljesítése nem állt szándékában, célja kizárólag a jelentkezők pénzének megszerzése volt. A részére vételárként, vagy előlegként átutalt – egyes esetekben több tíz- vagy százezer forintot kitevő – pénzösszegeket megtartotta, a hirdetett termékeket pedig nem biztosította a sértettek részére.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, vagyon elleni bűncselekmények miatt több alkalommal állt bíróság előtt. A megalapozott gyanú szerinti bűncselekményeket

szintén vagyon elleni bűncselekmények miatt folyamatban lévő nagyszámú büntetőeljárás hatálya alatt követte el, rá sem ez a körülmény, sem pedig korábbi elítélései kellő visszatartó hatást nem gyakoroltak.

A cselekmények sorozatjellege miatt, bizonyítottságuk esetén a terhelt különös visszaesőnek minősül – a férfi egzisztenciális helyzete rendezetlen, alkalmi munkát végez, azonban jövedelméről konkrét adatokat nem tudott közölni.

A fentiek alapján megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított kényszerintézkedés hiányában szabadságvesztéssel büntetendő, újabb hasonló jellegű bűncselekményt követne el.

Az eljárás tárgyát képező cselekmények jellegére és a gyanúsított személyi körülményeire figyelemmel a bíróság úgy határozott, hogy esetében a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása szükséges és indokolt. A bűnügyi felügyelet sem a gyanú szerinti bűncselekmények elkövetési módja, sem a bűnügyi felügyelet objektív feltételeinek hiánya miatt nem lenne alkalmas a bűnismétlés reális és közeli veszélyének kiküszöbölésére.

A végzés nem végleges - közölte a Fővárosi Törvényszék.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×