INFORÁDIÓ 
2020. április 2. csütörtök
Áron

dorog

kutya

állatkínzás

Brutális módon öltek meg egy kutyát Dorogon

Brutális módon öltek meg egy kutyát Dorogon

Infostart

Csavarokkal teleszurkált virsli miatt pusztult el egy eb, de az ismeretlen elkövető több kertbe is bedobálta a veszélyes falatokat. A lakók közül többen feljelentést tettek.

Az egyik dorogi utcában szórta tele a kerteket valaki bútorcsavarokkal teleszurkált virslidarabokkal. Egy 8 éves malamut evett belőle, nem sokkal később rosszul lett. Gazdái azt hitték, hogy egy korábbi betegsége újult ki, eszükbe sem jutott, hogy valaki szándékosan bántotta.

A kutya kedvetlen volt, nem nagyon bírt felállni, aztán elkezdett maga alá csinálni, hányt, amiben már vér is volt – mondta az ATV-nek a kutya gazdája. Már hozzá sem lehetett érni, mert látszott rajta, hogy fáj mindene. A kutyát végül el kellett altatni.

Egy másik eb szerencsésebb volt. Bár megműtötték, de élve megúszta a történteket. A röntgenfelvételén jól kivehető a két hegyes csavar. Csak a szerencsén múlt, hogy nem szúrta át a beleit vagy a gyomrát.

A szomszédok olyan virsliket találtak az udvarokban, amelyekben szegek voltak. Az utcában többen feljelentést tettek, kamerafelvételeket is vittek a rendőrségre, de a lakók csak találgatják, hogy ki és miért támadta meg a kutyákat.

A jelenlegi szabályozás szerint állatkínzásért két év börtön adható, ha az elkövető különös szenvedést okoz az állatnak, akkor három évet is kaphat.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018