eur:
389.3
usd:
362.72
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Rablógyilkosság áldozata lett egy magyar nő Nigériában

Nigériai sajtójelentések szerin a gyilkosságot vasárnap késő este követték el a nő és kameruni származású férje közös lagosi otthonában, ahol három kisgyermekükkel éltek.

A dunaújvárosi származású nőt a támadók megölték, férjét súlyosan megsebesítették, állapota válságos. A gyerekeknek nem esett bántódásuk, feltehetően nem voltak a lakásban a bűntény idején. Az elkövetők azt állították, hogy villanyszerelési munkálatokat kell elvégezniük, és ennek ürügyén jutottak be a pár lakásába, ahol azonnal különválasztották és más-más szobába hurcolták őket.

Először arra kényszerítették a nőt, hogy utaljon át nekik pénzt, majd elvették tőle a bankkártyáját. A híradások szerint a támadók savat itattak mindkét áldozattal, majd késsel megsebesítették őket, és a nőt egy párnával megfojtották. A férfi - sebesülése ellenére - segítséget tudott kérni, a rendőrök mindkét támadót elfogták.

A kameruni férfi a Maersk nemzetközi szállítmányozási vállalat nigériai részlegének igazgatója. Egyes elképzelések szerint a pár elleni szándékos merényletet próbálhatták rablótámadással álcázni.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×