eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Símaszkban, őrölt borssal felfegyverkezve raboltak ki időseket

Több millió forintra pályáztak, amit a nagytőkei férfi és annak 80 éves, súlyos beteg édesanyja egy ingatlan eladása után kapott.

A vádirat szerint a tartós betegségekben szenvedő férfi és mozgásában korlátozott, idős édesanyja közösen éltek tanyájukon. A vádbeli eseményeket megelőzően értékesítettek egy ingatlant, majd az adásvételből befolyt 3.500.000 Ft készpénzt otthon tárolták. Erről szerzett tudomást a más büntetőügyben elrendelt letartóztatásából szabadult vádlott, aki ezt megosztotta társával is, majd elhatározták, hogy a készpénzt akár erőszak alkalmazásával is megszerzik.

Ennek érdekében 2018. november 8. napján 19 órakor, a szemüknél kivágott símaszkokat valamint kesztyűt viselve megjelentek a sértettek tanyájánál, majd miután meggyőződtek arról, hogy a sértettek lefeküdtek aludni, a lakásba a bejárati ajtó befeszítésével bementek. Az ajtó felfeszítésének hangjára felébredt és felkelt a férfi, akinek a vádlottak zseblámpával a szemébe világítottak, majd kezeit hátra csavarták, a hálószobába visszavonszolták, az ágyra lelökték, és őt a mellkasán megütötték, miközben folyamatosan azt kiabálták neki, hogy „hol van pénz?”.

A dulakodás zajára felébredt az idős asszony is, akit a rablók szintén mellkason ütöttek, melynek következtében a járásában korlátozott sértett az ágyára visszazuhant. Édesanyja bántalmazásának hatására fia közölte a rablókkal a készpénz rejtekhelyét, akik összesen 2.378.000 Ft-ot valamint egy 5.000 Ft értékű mobiltelefont vettek magukhoz, és a helyszínt elhagyták, oly módon, hogy a lakásban a nyomok eltüntetése érdekében magukkal hozott őrölt borsot szórtak szét.

A vádlottak a rablással szerzett készpénzt egymás között elosztották, majd azt ismeretlen helyre rejtették. A sértetteknek okozott kár az eddigi eljárás során nem térült meg.

A járási ügyészség a vádlottakkal szemben társtetteségben elkövetett minősített rablás bűntette és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat. A más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlott és a jelen ügyben letartóztatásban lévő társa bűnösségének kérdésében a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×