eur:
392.8
usd:
366.22
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Egy egész falut tartott rettegésben a túronyi rém

A férfi, aki jelenleg életfogytig tartó büntetését tölti, fényes nappal, az utcán is gátlástalanul rátámadt bárkire, ha úgy hozta a kedve.

Pár nappal ezelőtt írt az Infostart arról, hogy a férfit újabb gyilkossággal gyanúsította meg a rendőrség. Mindkét áldozat 80 évesnél idősebb volt.

A férfi három évvel ezelőtt hidegvérrel végzett egy 81 éves német férfival, majd kilenc hónappal később - 48 nappal az elfogása előtt - 2017. február 2-áról 3-ára virradó éjjel megpróbált kirabolni egy szintén a községben lakó 88 éves asszonyt, aki ezt észrevette, ezért a férfi tőrrel megszúrta, megvágta, majd rágyújtotta a házat. A porig égett ház romjai között a tűzoltók már csak az asszony holttestét fedezték fel.

Egy helybeli most a Blikknek arról beszélt, hogy az egész falut sokkolták a gyilkosságok. Mint mondta,

senki előtt nem volt titok, hogy az a férfi bárkitől lop, aki csak szembejön vele.

Megesett, hogy az egyik asszony húzta maga után a kis táskáját fényes nappal, mire a férfi egyszerűen elvette tőle.

"Itt minden idős rettegett tőle, mert tudták, bármikor bánthatja őket, de az, hogy gyilkolt is, a legtöbbeket megdöbbentette – mesélte a neve elhallgatását kérő asszony.

A meggyilkolt 88 éves asszony fia a Blikknek azt mondta, tudja, hogy az anyja gyilkosának a családja még a faluban él, de a köszönésen túl nem akar többet beszélni velük.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×