eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Tizenkét év után fogták el a nagykanizsai gyilkosság gyanúsítottját

Közben annyit fejlődött a technika, hogy a gyilkos fegyveren talált DNS alapján egyértelműen azonosítani tudták a gyanúsítottat.

Jandó Zoltán, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozója elmondta hogy a Zalaegerszegi Járásbíróság nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt szerdán 30 napra elrendelte a 43 éves férfi letartóztatását.

Az áldozat, a 81 éves férfi holttestét 2007 decemberében hozzátartozói találták meg nagykanizsai lakásában. A rendőrök helyszíni szemlét, adatgyűjtést végeztek, kihallgatták a tanúkat, genetikai azonosításra alkalmas nyomokat rögzítettek. A 12 évvel ezelőtti szakértői vizsgálatok azonban nem hoztak pozitív eredményt - az elkövetőt nem sikerült egyértelműen azonosítani -, ezért csaknem két év nyomozás után az eljárást felfüggesztették.

A nyomozást 2018-ban folytatták, és idén áprilisban a helyszínen talált genetikai nyomok alapján sikerült azonosítani a gyanúsítottat. A férfi DNS-ét az elkövetéshez használt eszközön találták meg, a mintát (a technológia fejlődésével) most már egyértelműen azonosítani tudták.

Mint a főnyomozó fogalmazott, a züllött életmódot folytató, rossz anyagi körülmények között élő férfi már 2007-ben lehetséges elkövetőként került a rendőrség látókörébe, de nem sikerült terhelő bizonyítékot találni ellene.

A helyszíni szemle adatai szerint a támadó a tettét nyereségvágyból követte el: 2007. december 8-án éjszaka betört az idős ember lakásába, de a több százezer forintot, amire számított, nem találta meg. A gyanúsított férfi vallomást tett, de a bűncselekmény elkövetését nem ismerte be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×