eur:
393.87
usd:
369.57
bux:
65833.15
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Megölte, gödörbe rakta, felgyújtotta és betemette élettársát

30 napra előzetes letartóztatásba helyezték a gyanúsítottat.

Elrendelte a Szegedi Járásbíróság 30 napra az előzetes letartóztatását pénteken annak a negyvennégy éves nőnek, aki a gyanú szerint 2017 májusában megölte, majd elásta az élettársát.

Az ügyészségi közlés szerint a nő ellen emberölés, nagyobb kárt okozó csalás és hamis vád bűntette miatt folyik eljárás.

A gyanú szerint az elkövető párkapcsolatban élt a sértettel annak szegedi ingatlanában. A két nő 2017 májusában otthonukban összeveszett, dulakodni kezdtek, majd

a gyanúsított megütötte és megfojtotta a sértettet. A nő ezután a holttestet egy kiásás alatt álló kerti medence gödrébe tette, felgyújtotta, majd csemperagasztóval is leöntötte.

A betemetett gödör fölött a nő sziklakertet alakított ki, hogy ezzel próbálja leplezni a történteket.

A gyilkosság után a gyanúsított a sértett másik ingatlanában lakó bérlőnek azt mondta, hogy a nő börtönben van, és a bérleti díj átvételére őt felhatalmazta. A gyanúsított ezzel megtévesztette a bérlőt, és 2018 júliusáig jogtalanul vett át 560 ezer forint bérleti díjat.

A gyanúsított a gyilkosságot követően csaknem egy évig élt az áldozat házában,

miközben a nő családját különböző történetekkel nyugtatgatta a hollétével kapcsolatban. A rendőrség a sértett eltűnése miatt 2018 júliusában indított eljárást, majd miután felmerült, hogy a történtek hátterében bűncselekmény állhat, kedden helyszíni szemlét tartottak a háznál, és a kertben megtalálták az asszony holttestét.

Elszámoltatása során a gyanúsított hamisan azzal vádolta meg egy férfi ismerősét, hogy segédkezett neki a holttest eltüntetésében.

A bíróság - az ügyészi indítvánnyal egyezően - a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye miatt rendelte el a gyanúsított letartóztatását, és megállapította szabadlábon hagyása esetén megkísérelheti a bizonyítási eljárás megnehezítését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Hogyan lehet támogatni a munkavállalókat az AI segítségével? Lehet munkavállalói élményt nyújtani és produktivitást növelni a cégeknek a mesterséges intelligencia által? Lehet-e gördülékenyen végigvinni a folyamatot, meggyőzni a munkavállalót arról, hogy az ő munkáját segíti, és nem elveszik az új rendszerek? Ezekről a kérdésekről szólt a Portfolio AI in Business konferenciájának II/A szekciójának panelbeszélgetése, Lassú Lillával (Supercharge, Chief People Officer), Pereczes Jánossal (Magyar Bankholding, ügyvezető igazgató), és Szajbély Benedekkel, a Griffsoft vezérigazgatójával. A beszélgetést Molnár Noémi, BeHive Consulting Chief Behavioural Scientist-je moderálta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×