INFORÁDIÓ 
2019. március 22. péntek
Beáta, Izolda

cigaretta

buszmegálló

közterület-felügyelő

dohányzás

bírság

Visszatérnek a cigarettázók a buszmegállókba

Visszatérnek a cigarettázók a buszmegállókba

Infostart

Pedig továbbra is tilos. A hatóság egészségügyi bírságot, a közteresek köztisztaságit szabhatnak ki, ami 5-50 ezer forint.

Noha évek óta tilos a buszmegállókban dohányozni, egyre több a panasz, hogy újra terjed a megállókban füstölés divatja. A szabály úgy szól: a buszmegállókban és azok ötméteres körzetében tilos a dohányzás, erre tábla is figyelmeztet.

A Bama.hu összeállítása szerint Baranya megyeszékhelyén is egyre többen cigarettáznak újra a megállókban, ezért a lap a közterület-felügyelethez fordult, ahol azt válaszolták, a vonatkozó rendelkezések betartását a Pécsi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya ellenőrzi, esetleg együttműködésben a közteresekkel.

Előbbi hatóság egészsügyi bírságot szabhat ki, a felügyelet a köztisztasági rendelet megszegése miatt büntethet 5-50 ezer forint közötti összegre.

A közterület-felügyelet egyébiránt csökkenő tilosban dohányzásról számolt be.

A cikk szerzője terepszemlét is tartott egy pécsi bevásárlóközpontnál, ahol egymásután gyújtottak rá az emberek a buszmegállóban, majd amikor a busz megérkezett, a földre dobták a csikket - de természetesen pozitív példák is akadtak, amikor a füstölők arrébb sétáltak.

A lap korábban értekezett arról az egyre terebélyesedő problémáról, amely szerint cigiző gimnazisták foglalják el lassan a játszótereket - a pécsi közteresek bejelentésre tudnak intézkedni.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018