eur:
393.12
usd:
367.01
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Police.hu

Bérgyilkossal ölethette meg a férjét egy budapesti nő

Egy 16 évvel ezelőtti gyilkosság bizonyítékait tárta bíróság elé a napokban a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztálya.

Bérgyilkost bízott meg férje lelövésével egy budapesti nő, majd igyekezett a nyomokat a hatóságok elől eltüntetni.

A történet 16 évvel ezelőttre nyúlik vissza: két baráti házaspár közös telken képzelte el a jövőt 1999-ben, és ikerházépítésbe kezdtek Fóton - írja beszámolójában a Police.hu. Az egyik fél adta hozzá az anyagiakat, a másik oldalról azonban nem érkezett pénz. Később kiderült, a tartozók közül az asszony dolga lett volna a számla rendezése, de az összeg elillant. Elmérgesedett a viszony a párok között.

Bosszúból az anyagilag hozzájárulók ellopatták a másik család autóját, akik rablással és felbérelt verőlegényekkel álltak bosszút.

Az emberrablás ügyében akkoriban eljárás indult, majd a férfi és a nő is előzetes letartóztatásba került, 1999 decemberében szabadultak.

A házaspár akkor 34 éves férfi tagjára autóbontó és -szerelő műhelye előtt egy motoros futár rálőtt 2000 áprilisában – magyarázta.

A férfit tíz lövésből három eltalálta. Sérülései súlyosak voltak, de felépült

- idézte fel a történteket Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vezetője.

A sértett vallomásai nem segítették a nyomozást. Sejteni lehetett róla, hogy kétes ügyekben részt vevő vállalkozó. Szigorú munkamegosztás szerint dolgozott együtt feleségével. A férfi szervezte az üzleteket, majd utasításainak megfelelően az asszony tárgyalt, és intézte a pénzzel kapcsolatos ügyleteket.

Kemény kézzel fogta a feleségét, folyamatos kontroll alatt tartotta viselkedését, mozgását, sőt olykor testi fenyítést is alkalmazott, ha valamivel nem volt elégedett.

A papíralapú számlakivonatokból tudta meg a férj, hogy az egyenleg néhány millióval kevesebbet mutatott, mint amennyit kellett volna. Egy háztartásban élt velük a nő előző kapcsolatából született két felnőtt fia. Miattuk többször volt surlódás a házastársak között. A nő titokban patronálta az egyik fiút. A vállalkozás legújabb fejlesztése egy autómosó üzemeltetése lett volna a fővárosban.

A férfi azt hitte, a fedezet a rendelkezésükre áll, a feleség azonban tudott a hiányról, de a bankszámlakivonatot rendre meghamisította. Miután a nő egyre inkább félt a lebukástól, bérgyilkost keresett.

A rendőrség tudása szerint többen visszautasították az ajánlatát, egyedül K. Lajos volt kapható.

A gyilkosság végül december 7-e délelőtt bekövetkezett. Mérnöki pontossággal megterveztek előre mindent. Szűk körben családi ünnepséget rendeztek előző este, a férj felöntött a garatra, ezért másnap sokáig aludt, a nő viszont korán kelt és piacra ment. Még anyósát is meglátogatta, nem kell-e neki valami. A felbérelt K. Lajos közben behatolt az alvó férfihoz, és kétszer tarkón lőtte.

Miután az asszony hazaért, döbbenten látta, hogy a férje nem halt meg,

rögtön mentőt hívott. A férfi végül délután, a kórházban elhunyt.

A nyomozók gyanúját az asszony reggeli "ceremóniája" ébresztette fel, majd megtaláltak néhány olyan embert is, akik visszautasították a bérgyilkosságra való felbujtást. A gyilkosnak egyébként is otthonosan kellett mozognia a házban, a feleség pedig gondoskodott magának alibiról.

A nőt néhány hónappal később, 2003 tavaszán emberölés előkészülete miatt előzetes letartóztatásba is helyezték,

a tettest azonban továbbra sem találták, és mivel nem akadtak nyomra, ejtették az ügyet.

2016-ban érkezett újabb információ: a nógrádi rendőrség egy betöréses lopás miatt kezdeményezett eljárást K. Lajossal szemben, ekkor

szembesítették őt egy társával, aki a kihallgatáson említette, ő ölt 14 évvel korábban.

Újra előkerültek a régi tanúk, akik újra elmondták, megkeresték őket bérgyilkosság ügyében. K. Lajos előzetesben tartása közben ráadásul a megbízó újra magára terelte a figyelmet, mert anyagilag, csomagokkal és telefonfeltöltéssel is segítette K. Lajost. A nő fedezékként a másik házaspárral történt régi affért próbálta használni, arra mutogatott, hogy talán annak férfitagja próbált bosszút állni a korábbi rablásért és a verésért.

A nőt végül október 8-án Budapesten elfogták.

Az utóbbi években üzlete felvirágzott, tetemes vagyona lett. K. Lajost előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók. Az ő esetében nem volt szükség kényszer­intézkedésre, mivel a férfi más bűncselekmény elkövetése miatt jelenleg is börtönben van.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×