eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

13 éves fiú rabolt

Rablás miatt vádat emeltek egy 13 éves ellen – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint az elkövetés idején 13 éves fiú és társa, egy akkor 23 éves nő tavaly január 6-án a IX. kerület, Haller utcában figyelt fel a járdán haladó nőre. A fiú azzal az ürüggyel szólította meg a sértettet, hogy szeretné, ha felváltana neki 200 forintot. A nő elővette a pénztárcáját, amit a fiatalkorú társa a telefonjával megvilágított. Ekkor a fiatalkorú vádlott a nyitott pénztárcából egy hirtelen mozdulattal kikapott 11.000 forint készpénzt, egy ötezrest pedig eközben félbeszakított.

A sértett megpróbálta visszaszerezni a pénzét, ezért az elkövető keze után kapott, ekkor azonban a vádlott nő rátámadt, ököllel többször megütötte őt a fejét és a mellkasán.

A sértett az arcán zúzódásos sérüléseket szenvedett. Támadója a bántalmazását csak egy parkolóőr közbelépése miatt hagyta abba, majd fiatalkorú társával együtt elmenekült a helyszínről.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege a két elkövetőt rablás bűntettével vádolja.

A 13 éves vádlottal szemben a törvény szerint csak intézkedés alkalmazható, ezért vele szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt a vádiratban az ügyészség, míg társával szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×