eur:
394.06
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Elhajtott a taxival az utas, majd balesetet okozott

Vádat emeltek egy 25 éves férfi ellen, aki a taxisofőr engedélye nélkül, önkényesen vitte el a járművet, amivel ezután közlekedési balesetet okozott.

A vádirat szerint a vádlott 2016. december 10-én éjfél körül taxival utazott, amivel a sofőr a IX. kerület, Haller utcában megállt, majd rövid időre kiszállt az autóból, és attól kb. 20 méterre eltávolodott - közölte az ügyészség.

A vád szerint ekkor a férfi a sofőr távollétét kihasználva, átült a vezető ülésbe, és elhajtott a gépkocsival. Az önkényesen elvett járművel a vádlott ezután a IX. kerület, Lónyay utcában közlekedési balesetet okozott, ahonnan azonban tovább hajtott, végül a megsérült gépkocsit az V. kerületben, a Pesti alsó rakparton, a Szabadság hídnál állította le, majd abból kiszállt, és a taxit hátrahagyva távozott a helyszínről.

A vádlott által okozott baleset következtében a gépjárműben 390 ezer forint kár keletkezett, amely nem térült meg.

A férfival szemben a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A többszörösen büntetett előéletű terhelt esetében a vád szerinti bűncselekmény büntetési tételének felső határa négy és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×