INFORÁDIÓ 

2018. május 21. hétfő
Konstantin

Újabb fejlemények a megkéselt focista ügyében

Infostart
Ne haragudjon, de nem tudtam megmenteni a fia életét! – ezekkel a szavakkal, sírva közölte a doktornő Bódisné Kovács Szilviával, hogy gyermeke, akit a hét végén megkéseltek Tápiószentmártonban, soha többé nem tér már haza.

Bódis Lajost, a Nagykáta SE tehetséges focistáját az egyik helyi trafik előtt késelték meg. „Megöllek! Nem érdekel, hogy mennyit ülök érted!” – a Blikk.hu szerint így rontott neki az ügyészség szerint 25 éves támadója a tininek.

A fiatal focista társasága és a késelő bandája aznap kétszer keveredett vitába. Amikor egy trafiknál másodszor összetalálkoztak, végül egymásnak estek, a támadó kést rántott és megszúrta a másik férfit, aki elsődleges adatok szerint életveszélyes sérülést szenvedett, később pedig a kórházban életét vesztette.

„Este 10 óra körül üvöltözést hallottunk, de nem mertünk kimenni megnézni, hogy mi történt” – mesélte egy neve elhallgatását kérő helybéli. Lajost kórházba vitték, ám hiába küzdöttek életéért, szervezete feladta a harcot.

A focista édesanyja sírva mesélte el, hogyan változott egy csapásra pokollá az életük. „Mindenki szerette Lalit, ő ok nélkül nem bántott senkit” – mondta sírva az asszony. „A doktornő telefonon hívott, és sírva mondta, hogy ne haragudjak, nem tudta megmenteni a fiam életét. A harmadik műtét közben meghalt” – tette hozzá az édesanya. A fiú családjának rengetegen ajánlottak fel segítséget a tragédia után, gyűjtést is szerveztek számukra.

A település polgármestere szerint többen látták a gyilkos családját nagy táskákkal távozni. „Üzentek: lakoltassam ki őket úgy, hogy megveszem a házukat” – mesélte Györe László.

A késelőt tegnap előzetes letartóztatásba helyezték. Társai, egy 18 éves, egy 22 éves és egy 48 éves férfi, szabadlábon védekezhetnek. „Az emberöléssel gyanúsított esetében okkal lehet tartani attól, hogy megszökne vagy újabb bűncselekményt követne el. Ezért indítványoztuk előzetes letartóztatását” – indokolta a Pest Megyei Főügyészség közleményében.

A címlapról ajánljuk


Biciklist ölt meg egy puma

Biciklist ölt meg egy puma

Pumatámadásban halt meg egy férfi, egy másik pedig megsérült az Egyesült Államokban, Washington...