eur:
392.17
usd:
366.65
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Meglepő fordulat az elgázolt kőbányai bankrabló ügyében

Meglepő fordulat az elgázolt kőbányai bankrabló ügyében

Két éve szabadult a börtönből a bankrabló, akit tegnap teherautó gázolt el, miközben a rendőrök elől menekült. Állítólag nem is tudott sok pénzt zsákmányolni.

Nem sokáig jutott az a férfi, aki tegnap fegyverrel rabolt ki egy X. kerületi bankot: miután utolérték a rendőrök, fegyvert fogott rájuk, majd az úttestre lépett, ahol elütötte egy teherautó.

A Bors úgy tudja, a fegyveres a fenyegetések ellenére sem kapott pénzt az alkalmazottaktól. Az egyik asztalról sikerült egy kisebb összeget felkapnia, amit egy nejlonzacskóba pakolta. A bank munkatársai benyomták a pánikgombot, a kőbányai rendőrök pár percen belül a helyszínre értek.

„Az egyik percben még futott, a másikban pedig már az úttesten feküdt kiterülve” – mesélte egy szemtanú a Blikknek. Akkor csapódott a járgánynak, amikor megtorpant az úton és a rendőrökre fogta a fegyvert. Egyet hátralépett, a kocsi pedig neki ütközött. A szemtanú szerint súlyosan megsérülhetett, mert utána a mentőbe tették. A kisteherautó sofőrje nem tehetett semmiről, szabályosan jött, amikor az a fegyveres kitántorgott elé – tette hozzá.

A teherkocsit vezető ember még azután is sokkos állapotban volt, hogy a rendőrök kihallgatták. „Zöld lámpánál, szabályosan haladtam, az a férfi pedig csak rohant” – mesélte a sofőr. „Azt sem tudom, hol áll a fejem” – jegyezte meg.

A Blikk információi szerint a bankrabló súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg.

A Bors értesülései szerint a 33 éves budapesti Sz. Károly két éve szabadult a börtönből, ko­rábban hat évre ítélték ember­ölés kísérlete miatt. A férfi a bank közelében lakik, a környékbeliek szerint ebben az időpontban általában kevesen tartózkodnak a pénzintézetben, feltehetően Sz. Károly ezért vá­lasztotta ezt az időpontot. A férfi ellen fegyveres rablás miatt indult eljárás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×