INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Megszólal a rendőrség: ilyen volt a kalandos autós üldözés Szentendrén

InfoRádió
Valaki a jelek szerint ittasan autót vezetett, közben mobilozott, a rendőri felszólításra nem állt meg, tovább autózgatva, járőrautóval a háta mögött oszlopnak hajtott, majd nekiesett a rendőröknek, akik ki akarták húzni a kormány mögül. Szép, kerek történet, részletek a police.hu cikkében.

A korábbi hírekkel szemben a valóság az, hogy a szentendrei rendőrök 2017. augusztus 7-én 20 óra 49 perckor igazoltatni akartak egy férfit, aki vezetés közben mobiltelefonját használta és szemmel láthatóan bizonytalanul közlekedett autójával. A férfi a járőrautó fény- és hangjelzésének –

miszerint álljon meg ­–, nem tett eleget, a helyszínről továbbhajtott.

A rendőrök követni kezdték a járművet.

A járőrök 20 óra 53 perckor – a férfi autója mögött körülbelül 150 méterre haladva – vették észre, hogy a jármű az egyik kereszteződésben a villanyoszlopnak csapódott. A rendőrök azonnal értesítették a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem munkatársait, akik kiérkezéséig a gépjármű vezetőjét elsősegélyben részesítették és a baleset körülményeire tekintettel az autóból kisegítették.

Ennek során a férfi ellenállást tanúsított, így vele szemben kényszerítő eszközt alkalmaztak.

Mivel felmerült az ittasság gyanúja, ezért a rendőrök előállították mintavételre.

Az eset során arra utaló adat nem merült fel, hogy a sofőr az intézkedést megelőzően bármilyen bűncselekményt követett volna el.

A címlapról ajánljuk