eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hamis euróval üzleteltek egy budapesti pizzériában

Az elsőrendű vádlott által értékesített bankjegyek értéke összesen 13.500 euró, azaz mintegy 4.000.000 forint volt.

A Fővárosi Főügyészség 7 személlyel szemben nyújtott be vádiratot hamis 100 euró címletű bankjegyek értékesítése, illetve forgalomba hozatala miatt.

A vádirat szerint az ügy elsőrendű vádlottja 2015 októberét megelőzően, ismeretlen körülmények között hamis 100 euró címletű bankjegyeket szerzett meg, és azokból az általa üzemeltetett budapesti pizzériában legalább 135 darabot értékesített – darabonként 9.000-10.000 forintos áron – a másodrendű vádlott részére. Az elsőrendű vádlott által értékesített bankjegyek értéke összesen 13.500 euró, azaz mintegy 4.000.000 forint volt - közölte az ügyészség.

Az így megszerzett hamis bankjegyeket ezután a másodrendű vádlott három másik társával – a harmad-, negyed-, és ötödrendű vádlottakkal – együtt forgalomba hozta úgy, hogy azokkal

interneten meghirdetett műszaki cikkeket, elsősorban mobiltelefonokat vásároltak.

A hirdetőket azzal hívták fel, hogy a készülékeket megvásárolják, de külföldről érkeznek és sietnek, ezért csak euróval tudnak fizetni. A találkozó során az eladók a műszaki cikkekért cserébe a hamis 100 euró címletű bankjegyeket átvették, a visszajáró összeget pedig a vádlottaknak átadták.

A négy férfi ezután a mobiltelefonokat a Keleti pályaudvarnál ismeretlen személyeknek értékesítette, a hasznon pedig megosztoztak. A vád szerint a fenti módon 80 darab hamis bankjegyet hoztak forgalomba, amelyek elkövetéskori értéke mintegy 2.500.000 forint volt.

Az ügy hatod- és hetedrendű vádlottja a vád szerint szintén szerzett a hamis bankjegyekből, majd azokat különböző kereskedelmi helyeken – gyorséttermekben, üzletekben – használták fel fizetésre.

A megszerzett és felhasznált hamis bankjegyek közepes minőségű, de megfelelő képzettség és gyakorlat nélkül megtévesztésre alkalmas hamisítványok voltak.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottak többségével szemben bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt emelt vádat, amely bűncselekmény e minősített esetét a törvény öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×