INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Új információk az öngyilkos sorozatrablóról - fotókkal

InfoRádió / MTI
Több helyen lövöldözött is, de alig tudott pénzt elvinni a rabló. Tizenöt éve nem volt ilyen bűncselekmény Magyarországon.

Négy benzinkutat rabolt ki csütörtök hajnalban egy férfi, majd menekülése közben balesetet szenvedett, végül öngyilkosságot követett el.

Kora délután még tartott a helyszíni szemle Székesfehérváron, a 8-as és a 63-as út kereszteződésében, ahol a férfi öngyilkos lett - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője.

Új információk az öngyilkos sorozatrablóról - fotókkal

A férfi csütörtök hajnalban három óra körül négy benzinkutat rabolt ki az M7-es autópálya Pest és Fejér megyei szakaszain a fővárostól a Balaton felé haladva Budaörsön, a Váli-völgyben, Tárnoknál és Velencénél.

A tettes minden esetben fegyverrel fenyegette meg az eladókat, és több helyen lövést is leadott. Az ügy körülményeit a rendőrség vizsgálja, az elsődleges információk szerint a lövések miatt nem sérült meg senki - mondta el Sipos Mónika.

Menekülése közben a férfi Székesfehérváron, a 8-as és a 63-as út csomópontjánál balesetet szenvedett, majd lőfegyverrel öngyilkosságot követett el.

Alig vitt el pénzt

A helyszíni szemle idejére a csomópontot a rendőrség részben lezárta, az M7-es autópálya és Sárbogárd felől Székesfehérvár, valamint a várost elkerülő út felé zavartalanul halad a forgalom, az ipartelep felé vezető lehajtó azonban zárva van. Az elkerülő útról érkezőket a rendőrség a környező ipartelepi utakra tereli, ebből az irányból érdemes a Balatoni út vagy az Új Csóri út felé kerülni.

Új információk az öngyilkos sorozatrablóról - fotókkal

Az elmúlt tizenöt évben nem volt példa hasonló bűncselekményre, ezért szomorúan és értetlenül áll a történtek előtt a rablással érintett töltőállomások közül hármat is üzemeltető Mol-csoport kommunikációs igazgatója.

Új információk az öngyilkos sorozatrablóról - fotókkal

Szollár Domokos azt mondta: szigorú biztonsági rendszerüknek köszönhetően kevés, legfeljebb 150 ezer forint váltópénzt tárolhatnak a kasszákban, így

a három kútról a tettes összesen körülbelül százezer forintot vihetett el.

A személyzet a szóvivő szerint helyesen látta el feladatát mindenhol: budaörsi kútjukról a pánikgombbal riasztották a rendőrséget, Velencén pedig a belépő támadót észlelve a pultból hátramenekültek, így a rabló a kasszához sem fért hozzá.

A címlapról ajánljuk