eur:
368.85
usd:
345.15
bux:
48386.10
2023. június 7. szerda Róbert
Vigyázat, új, kivédhetetlen módszerrel ellenőriznek a rendőrök

Vigyázat, új, kivédhetetlen módszerrel ellenőriznek a rendőrök

A balesetek megelőzése és a szabályszegések visszaszorítása érdekében több száz járművezetőt ellenőriztek a rendőrök a 42-es és 47-es számú főutakon - írja a police.hu.

A balesetek megelőzésére, továbbá az ittas gépjárművezetők kiszűrésére célzott közlekedésrendészeti ellenőrzéssel, úgynevezett „finn-módszerrel” ellenőrizték a berettyóújfalui és püspökladányi rendőrök március 3-án 19 órától március 4-én 2 óra 30 percig a 42-es és 47-es számú főutakon közlekedőket. A módszer lényege, hogy egyszerre, egy időben az útszakaszon közlekedő

járművek mindegyikét megállítják a rendőrök

és ellenőrzik a gépjárművezetőket. Amennyiben a jármű sofőrje nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, akikkel szemben eljárást kezdeményeznek.

Vigyázat, új, kivédhetetlen módszerrel ellenőriznek a rendőrök

A Berettyóújfalui és a Püspökladányi Rendőrkapitányság munkatársai a 42-es és a 47-es számú főúton összesen 440 gépjárművezetőt ellenőriztek. A hatékony akció során ittasság gyanúja egy esetben sem merült fel. A két rendőrkapitányság illetékességi területén a közeljövőben is folytatódnak az ellenőrzések.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

Egyre hevesebb vita bontakozik ki arról az Európai Unión belül, hogy Magyarország ne láthassa el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2024 második félévében. Az uniós ügyekben befolyásos HEC Paris egyetem professzora, Alberto Alemanno beszámolója szerint egy erős, Németországot is magában foglaló tömb támogatja a jogállamisági fellépés kibővítését az elnökség elhalasztásával kapcsolatban. Viszont szerinte nem arról van szó, hogy szankcionálni kellene a magyar kormányt, hanem hogy az EU működését kell megvédeni a kizárással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×