eur:
389.24
usd:
360.98
bux:
68475.47
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Elismerést kaptak a kiskunhalasi lövöldözőt elfogó férfiak

Polt Péter legfőbb ügyész köszönetét fejezte ki a március 16-án a Kiskunhalasi Járásbíróság és a Kiskunhalasi Járási Ügyészség épületében történt jogtalan támadás elhárításában résztvevőknek és elismerésben részesítette őket szerdán, Budapesten - közölte az MTI-vel a Legfőbb Ügyészség.

Az elkövető elfogásában tanúsított kiemelkedően bátor cselekedetéért Madácsi Károlyt, a Kiskunhalasi Járásbíróság gondnokát, bátor cselekedetéért Mohai Gábor biztonsági őrt, bátor helytállásáért Kertész Norbert címzetes rendőr törzsőrmestert (Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság) és Letavecz Gábor rendőr főtörzsőrmestert (a Bács-Kiskun megyei főkapitányság) a legfőbb ügyész pénzbeli elismerésben részesítette.

A szervezet közleményében azt írta: Polt Péter ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy az ügyészségi és bírósági dolgozók biztonsága fontos, kiemelt szempont. A legfőbb ügyész példátlannak nevezte mindazt, ami március 16-án a Kiskunhalasi Járásbíróság és a Kiskunhalasi Járási Ügyészség épületében történt. A biztonságért felelős emberek bátor cselekedete, valamint a két rendőr bátor helytállása ennek ellenére képes volt megfékezni a váratlan és súlyos támadást - tette hozzá.

Múlt szerdán, nem sokkal 9 óra előtt egy férfi jelent meg Kiskunhalason a bírósággal közös járási ügyészségi épületnél azzal a szándékkal, hogy megöli a vezető ügyészt.

A férfi a biztonságiakkal közölte, hogy a vezető ügyészt keresi, a biztonságiak pedig azt válaszolták neki, várnia kell. Amikor át akarták vizsgálni, papírdobozból kivett egy gépkarabélyt, az egyik biztonsági őrre fogta, és felszólította, hogy vezesse őt a vezető ügyészhez. A biztonsági őr és a gyanúsított - akinél kétszáznegyven lőszer is volt - ekkor elindult, ám a bíróság gondnoka közbelépett. Dulakodás alakult ki, és ekkor lövések is eldördültek. Végül az épületben más okból tartózkodó rendőrök segítségével sikerült lefegyverezni az elkövetőt.

A férfit emberölés előkészületével, lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel, valamint kényszerítéssel gyanúsítják. A bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, amelyet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell töltenie.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában délutánra már határozott pluszban vannak a tőzsdék és Amerikáabn is folytatódhat az emelkedés. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telik a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×