eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kapuvári buszbaleset: vádemelést javasol a rendőrség

Lezárta a vizsgálatot és vádemelést javasol a rendőrség az ellen az autós ellen, akit a Győr női kosárlabdacsapatát szállító busz balesetének okozásával gyanúsítanak. A busz tulajdonosa és sofőrje ellen szabálysértési eljárás indult.

Szeptember 7-én a 85-ös főúton Kapuvárnál egy személyautó áttért a szemközti sávba, majd összeütközött az autóbusszal. A balesetben ketten meghaltak, heten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleményében arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendőrség tömegszerencsétlenséget előidéző közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt küldte el a vádemelési javaslatot a Győri Járási Ügyészségnek. A személygépkocsi kapuvári vezetője teljes mértékben elismerte a felelősségét.

A szakértői vizsgálat azt is megállapította, a biztonsági öveket az autóbuszon senki sem csatolta be, pedig ezzel a halálhoz vezető sérülések elmaradtak volna, a súlyosan sérültek is csak könnyű sérülést szenvedtek volna - olvasható a közleményben.

A rendőrség vizsgálatból az is kiderült, az autóbusznak nem volt érvényes műszaki engedélye, a sofőr lejárt jogosítvánnyal vezetett, és túllépte a megengedett sebességet is. Ellene, valamint a busz tulajdonosa ellen szabálysértési eljárás indult.

Szeptember 7-én a személygépkocsi vezetője autójával figyelmetlenségből letért a jobb oldali útpadkára, majd átment a szembejövő forgalmi sávba, és összeütközött a Sopron felé tartó busszal. Az autóbusz vezetője megpróbálta elkerülni az ütközést, de a hirtelen kormánymozdulattól járműve megdőlt, és a szántóföldre csapódott. A baleset következtében életét vesztette Tapodi Péter, a HAT-AGRO UNI Győr klubigazgatója és Fűzy Ákos vezetőedző.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×