eur:
389.66
usd:
363.21
bux:
68186.42
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hazahozták egy budapesti gyilkosság gyanúsítottját

Csehországban elfogták egy 1995-ben Budapesten elkövetett emberölés egyik gyanúsítottját, a nőt a napokban hozták Magyarországra, társa ellen továbbra is érvényben van az európai és nemzetközi elfogatóparancs - közölte a rendőrség kedden a honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint 1995. március 2-án élettársa jelentette egy vietnami állampolgárságú férfi eltűnését a rendőrségen. Néhány nappal később a nő buszon utazva figyelt fel párja korábban ellopott autójára a XI. kerületi Tétényi úti parkolóban. A rendőrök kinyitották a járművet, és a csomagtartóban megtalálták az eltűnés miatt keresett férfi takaróba csomagolt holttestét.

A nyomozás során kiderült, hogy az áldozatot egy Fehérvári úti lakásban lelőtték, a nála lévő készpénzt és arany nyakláncát ellopták, majd a holttestet elrejtették a saját járművébe, amellyel leparkoltak a Tétényi úton. A nyomozók megállapították, hogy a lakást, ahol az áldozatot megölték, korábban egy vietnami pár bérelte, és ők gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével. 1995 áprilisában országos körözést, később európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki ellenük.

Június 28-án a csehországi Vrbovec településen elfogták az évek óta körözött nőt, akit aztán november 14-én Magyarországra hoztak.

A rendőrség közleménye szerint a 42 éves nőt - aki nem tett vallomást - a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Az emberölés miatt körözött Doan Khac Hoang 39 éves vietnami állampolgár ellen korábban kibocsátott európai és nemzetközi elfogatóparancs továbbra is érvényben van.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×