eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Orvhalászt ítéltek el Borsodban

Másfél év letöltendő szabadságvesztést kapott egy 39 éves férfi, akinek autójában - természetvédelmi őrök bejelentése nyomán - több mint két mázsa élő halat találtak a rendőrök Vámosújfalu külterületén - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.

Gaskó Bertalan közlése szerint az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatának járőrei április 13-án jelentették, hogy Olaszliszka és Vámosújfalu térségében tartott ellenőrzéskor, az árvízi elöntés alatt álló, védett, illetve Natura 2000 terület közelében, egy part közeli romos ipari telephelyen gyanús járműmozgást tapasztaltak.

A Tokaj-Bodrogzugi Tájvédelmi Körzetben a rendőrök és a természetvédelmi őrök egy magányosan álló személyautó csomagtartójában 212 kilogramm élő halat találtak, majd nem sokkal később előkerült az orvhalász, egy 39 éves olaszliszkai férfi is.

A rendőrség nagyobb értékre elkövetett lopás megalapozott gyanújával kezdeményezte gyorsított eljárásban történő felelősségre vonását, a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság pedig jogerősen másfél év letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×