eur:
391.04
usd:
366.99
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Büntetőeljárás a bv. helyettes parancsnoka ellen

Hivatali működésével összefüggő bűncselekmény gyanúja miatt indult büntetőeljárás a belügyminiszter által pénteken felmentett Dömény Sándor büntetés-végrehajtási tábornok ellen.

A Belügyminisztérium (BM) pénteken közleményben tájékoztatott arról, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya büntetőeljárást indított Dömény Sándor büntetés-végrehajtási (bv.) vezérőrnagy, bv-főtanácsos, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának biztonsági és fogva tartási helyettese ellen.

Pintér Sándor belügyminiszter visszavonta Dömény Sándor vezetői megbízását, és a bv-tábornokot rendelkezési állományba helyezte - olvasható a közleményben, amely a büntetőeljárásról nem tartalmaz részleteket.

A Központi Nyomozó Főügyészség később azt közölte: budapesti regionális osztályuk április 11-én hivatali működésével összefüggő bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki Dömény Sándor bv-vezérőrnagyot, aki a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be és a vallomástételt megtagadta. A büntetőeljárás adatai titkos minősítésűek - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 19:41
×
×
×
×