eur:
387.01
usd:
356.43
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Hová jut a világ: már a kókuszgolyót is hamisítják

Már a kókuszgolyót és a testápolót is hamisítják - ezt bizonyítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek három legutóbbi felderítése.

A pénzügyőrök ellenőrzést tartottak Zala Menti Napok Kulturális Fesztivál keretében megrendezett kirakodóvásáron, ahol 31 - Adidas, Nike és Puma márkajelzéssel ellátott - hamis melegítőt, pólót, nadrágot, illetve 21 pár hamis Puma cipőt foglaltak le - számolt be közleményében a NAV.

A ruhák között találtak egy Puma címkével ellátott Adidas pólót is, amelyen a címkét a póló nyakánál tűzőgéppel rögzítették a "gyártók".

A szakértő véleménye alapján a pénzügyőrök megállapították, hogy a lefoglalt termékek hamisítványnak minősülnek.

A NAV munkatársai egy budapesti telephely ellenőrzése során 5186 darab, egyenként 300 ml-es Dove testápolót találtak.

A pénzügyőröknek feltűnt, hogy a termékek csomagolása az eredeti termékektől eltérő színű, azon a gyártási és lejárati dátum is másképpen szerepel, mint az eredeti csomagoláson. Fontos eltérés volt még, hogy a lefoglalt kozmetikumokon a kupak letekerése után egy fedőfólia is látszott, az eredeti termékeken azonban ilyen nem szerepel. A több mint 3,6 millió forintos értékű kozmetikumokat a helyszínen lefoglalták.

A pénzügyőrök a Józsefvárosi piacon is ellenőriztek. Az egyik édességet árusító pavilon átvizsgálása során feltűnt, hogy a pulton lévő kókuszgolyók nagy hasonlóságot mutatnak a Raffaello golyókkal.

A kókuszgolyókat lefoglalták, és a hamisítás tényének bizonyítására szakértő segítségét vették igénybe, aki megállapította, hogy a lefoglalt termékeken szereplő felirat védjegyoltalom alatt áll ugyan, azonban a védjegyjogosult termékei között nem található kókuszgolyó. Azonban azok megtévesztésig hasonlítanak az eredeti termékre.

Egy másik alkalommal szintén a Józsefvárosi piacon ellenőriztek a pénzügyőrök, amikor egy pavilon előtti asztal átvizsgálása során 200 különféle - többek között Chanel, Rolex, Ferrari, Versace, Armani, Louis Vuitton - hamis márkajelzéssel ellátott karórára figyeltek fel.

A kért szakértői vélemény, illetve a jogtulajdonos képviselői is egybehangzóan kimutatták, hogy az órák hamisítványok, így a pénzügyőrök lefoglalták őket.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mind a négy esetben szabálysértési eljárást indított áru hamis megjelölése szabálysértés miatt - zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×